MUBI’de İzleyebileceğiniz İsveç Filmleri

İsveç yapımı filmleri sevenler için MUBI’de gösterimde olan 5 İsveç filmi ile oluşturduğumuz mini listemiz sizlerle!

İsveç yapımlarını sevenler için MUBI’de gösterimde olan 5 İsveç filmi sizler için listeledik.
İyi seyirler!

Yaban Çilekleri/ Smultronstället (1957)

  • Yönetmen: Ingmar Bergman
  • İzlemek için: MUBI

Mesafeli, soğuk ve duygusuz bir doktor olan Isak Borg, bir üniversite tarafından verilen hayatı boyunca yaptığı çalışmalar nedeniyle onursal bir derece almak için bir seyahate çıkıyor. Isak, seyahatinde yaptığı otostoplar sayesinde geçmişiyle hesaplaşmak zorunda kalıyor. Her bir otostop, yaşlı doktorun geçmişteki zevklerini, kendi hayatının başarısızlıklarını ve kaçınılmaz olarak yaklaşan ölümünün üzerine düşünmesine neden oluyor.

Kurban/ Offret (1986)

  • Yönetmen: Andrei Tarkovsky
  • İzlemek için: MUBI

Drama eleştirmeni olan Alexander’ın doğum günü kutlamaları sırasında İkinci Dünya Savaşı’nın haberleri ortaya çıkıyor. Savaş nedeniyle dünyanın sonu yaklaşırken Alexander Tanrı’ya yaklaşıyor ve dünyaya barışı geri getirmenin yollarını aramaya başlıyor. Arayışları sonucunda savaşın önüne geçilmesi için sevdiği her şeyden vazgeçmesi ve karşılığında bir şeyleri feda etmesi gerektiğini anlıyor.

Hayata Röveşata Çeken Adam/ En Man Som Heter Ove (2015)

  • Yönetmen: Hannes Holm
  • İzlemek için: MUBI

Frederick Backman’ ın aynı adlı kitabından uyarlanan filmde, hayatı kontrolünün dışındaki güçlerle aydınlanan huysuz ve yaşlı Ove’nin hikayesini anlatılıyor. Dış dünyanın beceriksizliğinden bitkin düşen Ove yaşamına son vermeye karar veriyor. Ancak kendini öldürmesi düşündüğünden daha da zor oluyor. Boynuna ilmiği geçirdiği sırada kapıyı çalan yeni komşuları tarafından ölmesi yarıda kesilen Ove, kendisini istemeden de olsa beklemediği bir dostluğun içinde buluyor.

Haz/ Pleasure (2021)

  • Yönetmen: Ninja Thyberg
  • İzlemek için: MUBI

Linnea, ailesine staj yapmak için Los Angeles’a gittiğini söyleyerek İsveç’teki evinden ayrılıyor. Los Angeles’a yepyeni bir yüz ve hırsla gelen Linnea, Bella Cherry takma adıyla porno sektörüne giriyor. Film, ülkeye girerken kendisine sorulan “iş için mi yoksa eğlence için mi” sorusuna eğlence için cevabını veren bir kadının, hırsı arkadaşlığın önüne koymasının bedelini ve endüstrisinin en kötüsüne katlanıp merdiveni tırmandıktan sonra bunu sürdürmek için verdiği kariyer bedelini inceliyor.

Ve Sonra Dans Ettik / And Then We Danced (2019)

  • Yönetmen: Levan Akin
  • İzlemek için: MUBI

Filmde, Gürcü dans dünyasının maço muhafazakarlığı nedeniyle ilişkileri sır olarak kalması gereken iki erkek dansçının hikayesi anlatılıyor. Eğlenceli ve geleceği parlak genç bir oyuncu olan Merab ve en büyük rakibi İrakli arasındaki kıvılcım, Merab’ı çocukluğundan beri tanıyan sevgilisi Mary için oldukça kötü bir duruma yol açıyor. Film boyunca, topluluğa katılan yeni bir erkek dansçı için yeni keşfedilen cinsel arzularla boğuşan baş karakter izleniyor. Çok yönlü kimliğin gölgeleri ve çatlakları büyüleyici şekillerde keşfediliyor.
Film, 1 Ocak’tan itibaren MUBI’de yayında!

5 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir