MUBI’de İzleyebileceğiniz Ingmar Bergman Filmleri

Ingmar Bergman imzasını sevenler için MUBI’de gösterimde olan filmlerden oluşturduğumuz mini listemiz sizlerle!

Oyun yazarı ve film yönetmeni Ingmar Bergman, eşsiz sinematografik tarzı ile yirminci yüzyılın en önemli yönetmenlerinden biri olarak geçiyor. 60’tan fazla film, 170 tiyatro oyunu ve 100’den fazla kitap ve makale yazan İsveçli yönetmen Ingmar Bergman yapımlarını sevenler ve yeniden izlemek isteyenler için MUBI’de gösterimde olan filmlerini sizler için listeledik.

AUTUMN SONATA

  • İzlemek için: MUBI

Uluslararası üne sahip bir piyanist, yedi yıllık ayrılıktan sonra bir süredir acı çeken kızını ziyaret etmek için eve döner. Anne-kız birlikte geçirdikleri uzun bir günün ve sancılı bir gecenin ardından nihayet uyuşamadıkları gerçeğiyle yüzleşirler.

PERSONA

  • İzlemek için: MUBI

Elisabet bir ruhsal çöküntü sonucu sessizliğe gömülür ve ona yalnızca hemşire Alma’nın eşlik ettiği yazlık evine yerleşir. Haftalar geçtikçe Alma suskun hastasıyla iletişim kurmaya çalışırken, her iki kadın da duygusal bir yakınlık deneyimlediklerini fark eder.

TYSTNADEN

  • İzlemek için: MUBI

Anna, 10 yaşındaki oğlu ve kız kardeşi Ester’le birlikte seyahat ederken, Ester’in sağlığı kötüye gider. Savaşın eşiğinde gözüken yabancı bir ülkede otele yerleşirler. Ester hasta yatağındayken Anna bir erkekle buluşur. Bu, iki kız kardeş arasındaki sessiz gerginliğin fitilini ateşler.

Özetler: MUBI

İyi seyirler dileriz!

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir