Fotoğraf: Helge Brekke

Norveç Festival Listesi

Müzikseverlerin seyahat planı yapmadan önce bakması gereken festival listesini sizler için hazırladık!

Norveç’in muhteşem doğası ve insanları eşliğinde güzel müzik dinlemenizi, yeni sanatçılar ve gruplar keşfetmenizi sağlayacak festival isimlerine birlikte göz atalım…

Øya Festival

8-12 Ağustos 2023
Fotoğraf: Didrick Stenersen

Øya Festival, 1971’den 1997’ye kadar Kalvøya adasında yapılan ve Frank Zappa, Jackson Browne, Nirvana gibi efsaneleri ağırlayan Kalvøya Festivali’nin yerini aldı. 1999 yılından itibaren yapılmaya başlayan festival başlarda Medieval Park’ta gerçekleşti. 2014 yılından itibaren de Oslo’nun doğu yakasında bulunan güzel yeşil bir ortam olan Tøyen Park’a taşındı.

Her yıl Ağustos ayında gerçekleşen Øya Festivali, yaklaşık 60.000 müzikseveri dört gün boyunca uluslararası yıldızlardan gelecek vaat eden sanatçılara kadar birçok müzisyen ile buluşturuyor. Salı akşamları gerçekleşen The Club Night, Tøyen Park festival alanında dört gün boyunca ısınma görevi görüyor. Çarşambadan cumartesiye kadar da Tøyen Park’ta üç farklı alanda konserler devam ediyor. Konser alanları dışında parkta organik yiyeceklerden, plak ve kıyafete kadar birçok ürünün satışı da yapılıyor.

Biletler için tıklayabilirsiniz.

by:Larm

14-16 Eylül 2023
Fotoğraf: Michael Schult Ulriksen

by:Larm Festival 1998 yılında başlayıp ilk 10 yıl farklı farklı şehirlerde düzenlendi. 2008 yılından itibaren de her yıl Oslo’da şehrin en popüler festivallerinden biri olarak düzenleniyor. Üç gün süren festival, dinleyiciye Oslo çevresinde kiliselerden rock kulüplerine kadar değişen on beş farklı mekânda 350’den fazla konser sunuyor.

Festival, İskandinavya’nın en büyük müzik etkinliği ve Oslo’nun en önemlilerinden biri. Kongre ve festivalin birleşimi olan by:Larm, gelecek vadeden sanatçıların seyirciler arasında bulunan müzik endüstrisinin temsilcilerine performans sergilemelerine olanak tanıyor. Festivale gittiğinizde yalnızca İskandinav müziğinin geldiği noktayı değil aynı zamanda bir sonraki favori sanatçınızı veya grubunuzu da keşfetme şansınız oldukça yüksek.

Biletler için tıklayabilirsiniz.

Indiefjord

8-9 Temmuz 2023
Fotoğraf: Silja Haddal Mork

Indiefjord, 2014 yılından bu yana indie popu fiyortlara taşımak isteyen Haddal/Mork ailesi, akrabaları, köylerde ve bölgede yaşayan gönüllüler tarafından Bjørke köyünde düzenleniyor. Norveç’in batısında, Ålesund’dan çok da uzak olmayan Bjørke köyü ise muhteşem Sunnmøre Alpleri ile çevrili ve Hjørundfjord’un en iç kesiminde yer alıyor. Başlarda Mork ailesinin kendi aralarında yaptığı bir partiden ibaret olan festival, zamanla yayılıyor ve Avrupa’nın her yerinden gelen konuklarla birlikte unutulmaz ve büyülü bir hal alıyor. Her yaştan insanın katıldığı Indiefjord, kendisine eşlik eden eşsiz manzaralar ve güzel müziğin birleşimi ile ömür boyunca yaşanabilecek en özel deneyimlerden biri olabilir.

Her aşaması gönüllüler tarafından yürütülen festivaldeki tüm gelirler, grupların seyahat masraflarını karşılamaya gidiyor. Indiefjord tamamen müzik sevgisi ve yurtdışından gelen ziyaretçilere Norveç’i göstermek, aynı zamanda ziyaretçilerin de kendi kültür ve müziklerini tanımak üzerine düzenleniyor. Küçük, arkadaş canlısı bir indiepop festivali olan Indiefjord, huzurlu ve keyifli vakit geçirilmesi amacıyla da biletlerini sınırlı sayıda tutuyor.

Biletler için tıklayabilirsiniz.

3 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir