Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta ruh hallerini anlatan EP’sini yayınlayanlardan kışkırtıcı yeni teklisini yayınlayanlara kadar birçok isim var!

Bikelane- What Do You Want Me To Say

Oslo merkezli indie rock grubu Bikelane, yeni teklisi “What Do You Want Me to Say”i dinleyici ile buluşturuyor. Tek odalı dar bir dairede geçen işlevsiz bir ilişkinin çaresizliğini anlatan şarkı, gitar melodileri ve vokalleri ile sözlerindeki çaresizliği melodiye döküyor. Milenyum sonrası rock geleneği içinde nasıl müzik yapılacağını bilen, dışavurumcu yaratıcılıkla karakterize bir grup olan Bikelane’in yeni teklisi What Do You Want Me To Say, 2022 sonbaharında çıkan EP‘lerinden sonra grubun yayınladıkları ilk iş olarak karşımıza çıkıyor.

Nadia Essah- Mood Swings: nostalgic

Oslo’nun yükselen R&B sanatçısı-yapımcısı Norveç ve Fas kökenli Nadia Essah, ilk EP’si ‘Mood Swings‘i dinleyici ile buluşturuyor. EP, sanatçının deyimiyle ‘Sadece bir kişinin içinden geçtiği farklı ruh halleri ve duygusal durumlar ile ilgili nostaljik bir EP’ olan Mood Swings’te Nadia’nın favorileri ‘Might be in (ah)’ ve ‘Curly Hair’. EP’nin odak parçası ise Nadia’nın tüm şarkıları arasında en nostaljik olanı olarak tanımladığı ‘New People’.

Bo Milli- Making Friends

23 yaşındaki Emilie Østebø sahne adıyla Bo Milli, bu yaz çıkaracağı ilk EP’sinin sinyalini veren yeni teklisi “Making Friends“i dinleyici ile buluşturdu. Bergen merkezli indie rock yıldızı Bo Milli, yeni teklisini ortaya çıkışı ile ilgili “Şarkı, insanlarla iletişim kurma ve gece dışarı çıktığımızda geceyi anlamlı kılan deneyim yaşama özlemiyle ilgili.” diyor. Sanatçı, öz-eleştiriye yatkınlığı ve bunu günlük sözleriyle sanata dönüştürme becerisiyle neslinin mücadelelerini mükemmel bir şekilde ifade ediyor.

BBYBITES- Jeans

Martha Maj Hauptman sahne adıyla BBYBITES, Danimarka’nın güçlü yeni kadın seslerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Geçmişi bugünle kaynaştırma konusunda oldukça yetenekli olan sanatçı, İskandinavlar’ın en umut verici şarkıcı, yapımcı ve söz yazarlarından biri olduğunu kanıtlıyor. Yeni teklisi ‘Jeans’ i dinleyici ile buluşturan BBYBITES, eğlenceli ve kışkırtıcı şarkısını dinlerken ‘Sevgilinizin yanınızda dururken birden elini dar kotunuzun arka cebine soktuğunu’ hissetmenizi istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir