Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta ilk şarkısını yayınlayanlardan ikinci albüm müjdesi verenlere kadar birçok isim var!

Echo Ladies- Awake

Malmö, İsveç çıkışlı grup Echo Ladies bu yıl yayınlayacakları ikinci albümlerinin müjdesini verdikleri Awake ile bizlerle! Başlarda farklı gruplarla çalışan Echo Ladies, en iyi hallerinin kendi başlarına olduğunu anlayan Matilda Bogren, Mattis Andersson ve Joar Andersén’den oluşuyor. Yeni teklileri Awake ise ilişkideki birbirinden uzaklaşma hissine odaklanırken geride bırakılmışlık ve unutulmuşluk hissinin kötü bir rüya olduğunu umarak ve tekrar uyanmayı diliyor.

Mildfire- Never Change

Oslo ve Berlin merkezli yeni bir besteci kolektif olarak karşımıza çıkan Mildfire, çıkış teklisi Never Change’i yayınladı. Norveç ve uluslararası müzik sahnesinde kariyer sahip müzisyenlerden oluşan grubun ilk teklisi Mildfire, koşulsuz sevgiyle birlikte affedilmenin ve terk edilmemenin şokunu anlatıyor. Mandolin melodisinin yanında naif vokalleri ile kendine hayran bırakan Never Change, oldukça hoşumuza giden bir pop şarkısı oluyor.

Kyss På Halsen – There’s Always Someone Awake Somewhere

Norveç köklerinden ilham alan Kyss På Halsen, söz yazarı Lene C. Jørgensen, yapımcılar Anders Magnor Killerud ve Ole Torstein Hovig’den oluşuyor. Müziklerinde zıtlıklara yer veren grup, akustik ve elektronik ses unsurları, ışık ve karanlık, bilinmeyen ve mahrem üzerinde duruyor. There’s Always Someone Awake Somewhere ise şimdiye kadar unutulmuş herhangi birine bir göz atmak istemek duygusu üzerinde dolaşıyor.

eee gee- ghost house

Danimarkalı şarkıcı ve söz yazarı Emma Grankvist sahne adıyla eee gee, yeni teklisi ghost house’u dinleyici ile buluşturdu. Retro ritimleri ve gitar melodileri ile birlikte eğlenceli yaz günlerini anımsatan ghost house aynı zamanda önümüzdeki aylarda yayınlayacağı ikinci albümü SHE-REX’in baş teklisi olarak da biliniyor. Eee gee müziğini “Sürekli olarak dünyanın işleyişinin rahatsız edici dışa dönük yoluna itilen içe dönükler için müzik yapıyorum.” diye tanımlıyor. Şarkının oldukça tatlı bir animasyon klibi de var!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir