Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta, yaşadığımız kaygılardan gerçek hayat hikayelerine kadar birçok şarkı yer alıyor.

Blaue Blume- Mood

Hayranı olduğumuz Blaue Blume, geçtiğimiz ay yayınladığı teklisi Crush‘tan sonra Mood ile bizlerle! Hepimizin çokça yaşadığı kaygı ataklarına atıfta bulunan Mood için şarkıcı Jonas Schmidt “Mood, sevdiklerinizle kahvaltı masasında oturmak ve içinizde burkulmaya başlayan kaygı nöbetini saklamaya çalışmakla ilgili‘ diyor.

MIIA feat Vaarin- Skin of a Fool

İlk EP’sinin ilk single’ı “Oxide”ı bu yılın başlarında yayınlayan MIIA, 10 Mart’ta Norveçli Vaarin ile birlikte yazdığı ve vokallerinin yer aldığı ikinci parçası “Skin Of A Fool”u yayınladı. “Skin Of A Fool” dramatik ve büyülü, lirik olarak zıt ve enstrümantal olarak yoğun ve aynı derecede büyüleyici bir dokunuş hafifliğine sahip.

MAIH- The Movie of Us

Geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘Let Him Let Me Go‘ teklisi ile tanışıp sevdiğimiz ve listelerimize eklediğimiz MAIH, yeni teklisi ‘The Movie of Us‘ı Şubat ayında yayınladı. Kendi filmlerimizi yaşadığımız hayatlarımızdan kesitler bulabileceğimiz şarkı tanıdık, soft müziği ve MAIH‘in güzel sesi ile birleşince kulaklarımızın pasını siliyor.

Kindsight – Madhouse Breakout Multitool

80’ler ve 90’ların alternatif rock’ı ile İskandinav popunu birleştiren Danimarkalı Kindsight, yeni teklileri ‘Madhouse Breakout Multitool’u yayınladı. Şarkı, geçtiğimiz yıl yayınladıkları atmosferik bağımsız teklileri Love You Baby All the Time‘ı takip ediyor. Grup şarkı için ‘Yerel tımarhanede bir firardan korunmak için Danimarka kırsalında bir yerdeki evlerine yerleşen iki kardeşin gerçek hikayesiyle ilgili.‘ diyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir