Haftalık Keşif

Bu hafta Nordik Simit’in Haftalık Keşif ‘inde ilk albümlerini yayınlamış yeni gruplardan kariyerine solo devam eden sanatçılara kadar birçok isim var!

Bikelane-Bird’s-eye view

Yakında çıkacak olan ilk EP’lerinin yeni teklisi ile grup, eğlenceli melodileri indie rock ile harmanlamayı ne kadar iyi bildiğini gösteriyor. Bikelane, Radiohead melodilerinden ve The Strokes vokallerinden ilham aldıkları Bird’s-eye view‘da kasvetli ruh hali içindeyken dans edebilmenizi sağlıyor.

SHEARS – Neighbourhood 

Edinburgh merkezli sanatçı/yapımcı Becca Shearing, diğer adıyla SHEARS, yeni EP’sinin çıkış şarkısı Neighbourhood için “Uzun bir aradan sonra tüm arkadaşlarınızı bir araya getirmekle ilgili” diyor. SHEARS tarafından yazılmış olan şarkının mix ve masteringi de kadınlar tarafından yapılmış.

Kindsight – Love You Baby All the Time

80’ler ve 90’ların alternatif rock’ı ile İskandinav popu birleştiren Kindsight, geçtiğimiz aylarda yayınladığı ilk albümleri ‘Swedish Punk’tan sonra ilk teklisi ‘Love You Baby All the Time‘ ile yoluna devam ediyor. Nina Hyldgaard Rasmussen, Søren Svensson, Anders Prip ve Johannes Jacobsen’dan oluşan grup Kopenhag‘ın indie sahnelerinde ün kazanmış durumda.

Per och Olof – Rädd häst

Hayatı boyunca birçok punk grubunda çalan Per och Olof, solo kariyerinde temposunu biraz yavaşlatıyor. 2021’in ilk yarısından bu yana yayınladığı şarkıları ile birlikte daha önce yayınlanmamış yeni şarkılarından oluşan ilk albümü Rädd häst‘ı dinleyici ile paylaşıyor.

Resa Saffa Park – Kids Lack Rock’n’Roll

Resa Saffa Park, yeni teklisi Kids Lack Rock’n’Roll’u sonbaharın ilk gününde piyasaya çıkardı. Şarkı, pandemi sonrası Resa Saffa Park’ın depresyonla mücadele ettiği dönemde yazılmış. Sanatçı, karanlık bir dönemden geçmenin zorluğunun yanında hissettiklerini kalemine yansıttığı için mutlu olduğunu söylüyor.

Jean Root- Try Again Tomorrow

Jean Root, daha önce single olarak çıkan Thinking, Hold Me Close ve Fall Through parçalarını da içeren ‘Try Again Tomorrow‘ adlı EP’sini yayınladı. EP; korku, üzüntü, başka bir şeye duyulan özlem ve hayal kırıklığı duygularının etrafında geziyor. Ancak sadece kasvetli bir havada kalmıyor ve EP’ye adını veren ‘Try Again Tomorrow’ ile melankolik bir şekilde kabullenmeyi de anlatıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir