Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta, kendini şehir faresi olarak tanımlayanlardan dinleyicisini ağlatmak için müzik yaptığını belirtenlere kadar birçok isim var!

Looney Gloomers- Faking Paintings

Looney Gloomers‘ın ikinci albümünde yer alacak olan ‘Faking Paintings’ için grup “Bu şarkı, geceleri sizi uyanık tutan içinizdeki sabotajcıyla yüzleşiyor. Şarkının kahramanı kendinden şüphe eden, içinde mi yoksa dışında mı olduğunu asla bilemediği bir belirsizliğe hapsolmuş, hızla öfkeye dönüşen ve yavaş ama emin adımlarla kendinden nefret etme duygularıyla boğuşuyor. Bu, bugün birçok gencin yaşadığı bir mücadele ve hakkında daha açık konuşmamız gereken bir eziyet ”diyor grup.

MAIH- Let Him Let Me Go

Kalplerimizi kırıp bizleri ağlatmak için şarkılar yaptığını belirten MAIH, 2018 yılında yayınladığı ve beğeni toplayan ‘Habits’ teklisinden uzun bir süre sonra ‘Let Him Let Me Go’ teklisi aracılığıyla dinleyici ile buluşuyor. Bas ve gitar melodilerinin MAIH’ın sesi ile birleşiminden ortaya çıkan şarkıda kendimizden bir şeyler bulmamız mümkün. Bazen bırakmayı bilmeli ve güzel bir şarkı dinlemelisiniz. ‘Let Him Let Me Go’ size bu durumda eşlik edebilir.

TAPE TRASH- OLD HIGHS

Birlikte büyüdükleri müziğe göndermeler içeren gürültülü, enerjik ve melodik bir şarkı olan OLD HIGHS teklisinde TAPE TRASH, şarkıyı çocukken Tony Hawk’s Pro Skater’ın müziklerini dinlemenin bir sonucu olarak tanımlıyor. “OLD HIGHS” kendini tükenmiş ve yorgun hisseden, ancak yine de solmuş gençliğine ve yıkılmış hayallerine tutunan kurgusal bir karakterin bakış açısından yazılmış.

Blue Wave- Kosmos 22

Thomas Keen, müzisyen İbrahim Shabo ile mümkün olduğunca kendin yap olarak kaydettiği Kosmos 22 EP’si için “Şarkı sözlerinde her zaman kendi kendime düşündüm, tüm şarkılar kendim, duygularım, tanıdığım veya tanıştığım insanlar ve şehirdeki yaşam hakkında. Kendimi bir şehir faresi olarak tanımlıyorum, umarım bu şarkılara yansır. Yaratıcı özgürlük benim için önemli ve öncülden çok uzaklaştığında zorlanıyorum.” diyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir