Fotoğraf: Ida Fiskaa

Moyka- Rear View

Hayranı olduğumuz Moyka yeni müziğinin başlangıcını yaptığı yeni teklisi Rear View ile bizlerle!

İlk albümü The Revelations of Love‘ı 2021’de yayınladıktan sonra müzik endüstrisinde yaşanan düşüş ve pandemi etkileriyle uğraşan Norveçli şarkıcı Moyka geri dönüyor ve yeni müzik dönemini başlatıyor.  Bu yılın sonlarında çıkacak olan yeni albümünden ilk tadı alacağımız hüzünlü ve vurucu şarkısı “Rear View” ile dinleyiciyi buluşturuyor.

Yaşamış olduğu süreci ‘Her zaman daha iyisi ya da daha kötüsü için kendimi zorlamayı seven bir insanım. Fakat bu süreçte aniden kendimi amaç bulmakta zorlanırken buldum ki bu hiç bana göre bir şey değil. İçimdeki kederle boğuşurken dışarıdan bakıldığında pozitif bir insan olmaya çalışmak gerçekten başa çıkılması zor bir durumdu. Olaylar etrafımda olup biterken sanki bedenimin dışındaymışım gibi hissediyordum. Bu zaman diliminde kendime hiçbir şey katamadım ve her zaman üzgündüm. Başa çıkması zor bir durumdu ve müzik yapmamı da engelliyordu!’ cümleleriyle oldukça şeffaf bir biçimde özetliyor.

Yaşadığı aydınlanmadan sonra Moyka sadece beklemesi gerektiğini, üzerindeki baskıyı kaldırabileceğini ve kendine zaman ayırması gerektiğini fark ediyor. Geçen yaz Kopenhag ve Berlin’e yaptığı geziler, güneşin tekrar yüzüne vurmasına ve eğlenceli müzikler yapmasına yardım ediyor. Bir albüm düşüncesi kafasında canlanmaya başlıyor ve Moyka, the widescreen Movies, Cars ve Heartbreak adlı parçalarını kaydediyor. Coşkulu, bas etkili ve kalp kırıklığı ile dolu melodilerden oluşturduğu şarkıları için Moyka ‘otobüste seyahat ederken yağmur damlalarıyla dolu camdan dışarı baktığınız o film sahnelerindeki anlar gibi’ diyor.

“Rear View’’ Moyka’nın yeni müziklerine şimşek gibi çarpan görkemli bir giriş niteliğinde. Elektronik müzikte alışkın olduğumuz güçlü synthleri, hayatlarımızdan kesitler bulabileceğimiz sözler ile birleştiren Moyka, Sivert Hjeltnes Hagtvedt ve Anders Kjær ile birlikte yazdığı Rear View’ın vurucu olması nedeniyle kayda almak istediği ilk şarkı olduğunu belirtiyor.

Moyka Rear View’ı tam olarak vazgeçemediğiniz yıkıcı aşklara ithaf ediyor.  

‘Birinin hayatının içine yarım yamalak girdiğiniz, küçümsenmiş hissetmeyi kabul ettiğiniz ve kendinizi ‘’sorun değil’’  diye ikna ettiğiniz bir ilişki. Buradan hala yıldızları görebiliyorum. Biliyorsun, istediğin zaman buradayım. Müziğimdeki bu ezici duyguyu keşfetmek istedim, çünkü bu daha önce yapmadığım bir şeydi. Yani, evet bu oldukça üzücü ama hüzünlü ve karışık duyguların birleşimini seviyorum. Git, dans et ve için çıkana kadar ağla!’

Zaten hayranı olduğumuz Moyka’nın yeni müziklerini de seveceğimizi Rear View ile anlamış olduk.

Keyifli dinlemeler!

Moyka‘yı takip etmek için;  
Instagram / Facebook / Spotify

4 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir