Photo: Ida Fiskaa

Moyka- Movies, Cars & Heartbreak

Çok sevdiğimiz Moyka, ikinci albümü Movies, Cars & Heartbreak ile dinleyiciyi buluşturdu!

Moyka, yılın başlarında yayınladığı Rear View ile yeni müzik dönemini başlattı. Ardından gelen teklilerinin de yer aldığı ikinci albümü Movies, Cars & Heartbreak’i ise geçtiğimiz günlerde yayınladı.

İlk albümü The Revelations of Love‘ı 2021’de yayınladıktan sonra müzik endüstrisinde yaşanan düşüş ve pandemi etkileriyle uğraşan Moyka’yı yeni müzik dönemi ayağa kaldırıyor. Sanatçı yaşamış olduğu süreci şöyle özetliyor. ‘Her zaman daha iyisi ya da daha kötüsü için kendimi zorlamayı seven bir insanım. Bu süreçte aniden kendimi amaç bulmakta zorlanırken buldum ve bana göre bir şey değil. İçimdeki kederle boğuşurken dışarıdan bakıldığında pozitif bir insan olmaya çalışmak çok zor bir durumdu. Olaylar etrafımda olup biterken sanki bedenimin dışındaymışım gibi hissediyordum. Bu zaman diliminde kendime hiçbir şey katamadım ve her zaman üzgündüm. Başa çıkması zor bir durumdu ve müzik yapmamı da engelliyordu!’ 

Yaşadığı aydınlanmadan sonra Moyka üzerindeki baskıyı, bekleyerek ve kendine zaman ayırarak kaldırabileceğini fark ediyor. Kopenhag ve Berlin’e yaptığı geziler, güneşin tekrar yüzüne vurmasına ve eğlenceli müzikler yapmasına yardım ediyor. Berlin’de üretmeyi seven sanatçı ‘Never Say Sorry‘yi yazdıktan sonra elinde artık bir albüm olduğunu anlıyor. Bu dönüm noktasını oldukça eğlenceli bulan Moyka, albümünü oluşturmaya devam ediyor.

Moyka, albümde yer alan Perfect Movie Scene parçasının sözlerinde geçtiğimiz birkaç yılın etkilerden şöyle bahsediyor;

“I’ve been through fire, I’ve been through cold, I’ve been here, I’ve been gone…”

Albüm, isminden de anlaşılacağı üzere filmleri, arabaları ve kalp kırıklıklarını konu alıyor. Kendisine konseptler ve çerçeveler yaratarak çalışmayı seven Moyka, çizdiği sınırın içerisinde kendini iyice kaptırmaktan hoşlanıyor. Coşkulu, bas etkili dolu melodilerden oluşan şarkıları için Moyka ‘Albümün konsepti bir filmdeymişsin gibi hissettiren anlardan oluşuyor. Otobüste seyahat ederken yağmur damlalarıyla dolu camdan dışarı baktığınız o film sahnelerindeki anlardan…’ diyor.

Movies, Cars & Heartbreaks, film dünyasının introsu ‘Action’ ile başlıyor. Aradaki şarkıların ritim ve melodileriyle kalp çarpışınızı artırırken ‘The End’ ile bitiyor.

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir