Fotoğraf: Sondre Mjåland

Marie Sahba- AZERI BABY

Norveçli-İranlı müzisyen Marie Sahba babasına, tarihine ve kökenlerine armağan ettiği yeni EP’si AZERİ BABY’ ile bizlerle!

En sevdiğimiz müzisyenlerden olan Marie Sahba, içerisinden ‘Never Got To Know You’ ve ‘Fall Apart’ teklilerinin de bulunduğu EP’si AZERI BABY ‘yi yayınladı.

Kökleriyle gurur duyan Marie Sahba AZERI BABY’de İran mirası ve ailesinin kim olduğunu ve sanatçı kimliğini ne büyük ölçüde etkilediğini beş adet şarkıyla anlatıyor. EP’nin adı, ilham kaynağı babaannesinin atalarının geldiği Azerbaycan ve Kuzey İran’da konuşulan Azerice’ den geliyor. Marie Sahba, albümde İran ve Türkiye’den gelen geleneksel ritimleri ve enstrümanları İskandinav popunun ritimleri ve prodüksiyonuyla kusursuz bir şekilde birleştiriyor. Şarkı ve EP’nin çarpıcı odak parçası olan “Azeri Baby” dramatik, kapsamlı enstrümantasyonu ve  duygu dolu vokaliyle dinleyiciyi etkiliyor.

Marie EP’nin en sevdiğimiz parçalarından olan Fall Apart üzerinde çalışırken şarkıyı babasına dinletir ve ondan geleneksel bir Farsça deyiş duyar; “Affetmek güzeldir, hiçbir şey sonsuza kadar sürmez ve yolculuğun kendisi güzeldir” 1 ay sonra vefat eden babasının sözleri hala Marie’nin kalbinde çınlıyor ve ‘Fall Apart’ ve AZERI BABY’yi bitirmesine yardım ediyor.

Marie AZERI BABY ‘yi ‘’Albüm sürecinde babam kansere karşı verdiği savaşı kaybetti. Azeri dilinde yazıp şarkı söylemek beni babama, kültürel ve kişisel mirasıma yaklaştıran önemli bir süreçti. Sözler ve bestelerin yeni bir katmana kavuşması ile babamın mirasını müziğim aracılığıyla sürdürmekten gurur duyuyorum. Bu süreçte babamın en sevdiği şarkıları dinledim, ilham aldım, yeni kelimeler ve ifadeler öğrendim. Şarkıların çoğu babamı, kaybı ve özlemi ve birbirimizi tekrar görme umudunu gösteriyor.” diye açıklıyor.

Marie Sahba‘nın kendisinin yazıp yapımcılığını üstlendiği AZERI BABY‘de saz ve santoorda Norveçli-İranlı müzisyen Javid Afsari Rad, trompette Vegard K. Holum ve çelloda Türk Yasemin Özler yer alıyor. Ayrıca Benjamin Sahba, Martin Vinje (Neon Ion) ve Finson gibi isimler de bestelere ve prodüksiyonlara katkıda bulunuyorlar.

Albümü dinlerken içerisinde tanıdık kelimeler duyabilir, kendinizi Marie’ye oldukça yakın hissedebilirsiniz.

Keyifli dinlemeler!

3 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir