Fotoğraf: Sondre Mjåland Kapak Tasarım: Fabian Fjeldvik

Marie Sahba – Fall Apart

Doğu kökenlerinden gelen mirası İskandinav popu ile harmanlayan yetenekli sanatçı Marie Sahba, yakında çıkacak olan EP’sinden yeni teklisi ‘Fall Apart’ ile bizlerle!

Marie Sahba, Ekim ayında çıkacak olan AZERI BABY adlı EP’sinin ilk teklisi ‘Never Got to Know You dan sonra yeni teklisi ‘Fall Apart’ı da bizlerle buluşturdu.

“Çok kültürlü bir evde büyümek sanatım üzerinde büyük bir etki yarattı.”
Marie Sahba

Kökleriyle gurur duyan Marie Sahba AZERI BABY’de İran mirası ve ailesinin, kim olduğunu ve sanatçı kimliğini ne büyük ölçüde etkilediğini beş adet şarkıyla anlatıyor. EP’nin adı, ilham kaynağı babaannesinin atalarının geldiği Azerbaycan ve Kuzey İran’da konuşulan Azerice’ den geliyor. Marie Sahba, albümde, İran ve Türkiye’den gelen geleneksel ritimleri ve enstrümanları İskandinav popunun ritimleri ve prodüksiyonuyla kusursuz bir şekilde birleştiriyor.

Marie’nin kendisi tarafından yazılan ve yapımcılığını Martin Vinje’nin üstlendiği ‘Fall Apart’ hem İngilizce hem de Azerice sözlere sahip. Marie, yeni teklisini şöyle açıklıyor; ‘’Şarkı, toksik bir ilişkiyi bırakmak ve affetmek ile ilgili. Affetmek, seni özgür kılan çok kıymetli bir hediyedir. Bazı ilişkilerin sonu yoktur ve bazen bunu ilişkinin başlangıcından beri biliyorsundur.’’

Marie, şarkının üzerinde çalışırken babasına dinletir ve ondan geleneksel bir Farsça deyiş duyar; “Affetmek güzeldir, hiçbir şey sonsuza kadar sürmez ve yolculuğun kendisi güzeldir” 1 ay sonra vefat eden babasının sözleri hala Marie’nin kalbinde çınlıyor ve ‘Fall Apart’ ve AZERI BABY’yi bitirmesine yardım ediyor.

Fall Apart’ı dinlerken kendinizden ve kökenlerinizden bir şeyler bulacağınıza eminiz.

İyi dinlemeler.

2 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir