Danimarka’nın Eşsiz Güzelliğine Sahip En İyi 10 Kamp Alanı

Danimarka’da yaklaşık 500 kamp alanı var dolayısıyla aradığınız özelliklerde kamp alanı bulmak kolay. Ancak bize göre en iyi 10 alan bu listedekiler.

Danimarka’da Kamp Yapmak Hakkında Bilmeniz Gerekenler yazımızı okuduysanız sırada Danimarka’da mükemmel bir deneyim yaşamak için nereye gitmeniz gerektiğini bu yazımızda ele alacağız.

Danimarka’da kamp alanı bulmak kolay mı?

Danimarka kamp yapmak için birçok güzel yere sahip. Kumsallardan, ormanlara ve hatta doğa koruma alanlarına kadar…

Danimarka‘da kamp alanları için 2 seçeneğiniz var:

  1. Campingrådet: Danimarka Kamp Kurulu tarafından onaylanan herhangi bir kamp alanını ifade eder.
  2. Frie sites: Özel mülk sahipleri tarafından barındırılan “bağımsız” yerleri ifade eder.

Campingrådet’te kamp

Kaliteli bir kamp deneyimi için Danimarka Kamp Kurulu (Danish Camping Board) tarafından onaylanan kamp alanlarına bağlı kalmak en iyi seçenektir. Kurul, kamp alanlarını güvenlik ve bakım açısından 1 ile 5 yıldız arasında derecelendirir. Yıldız sayısı ne kadar yüksek olursa, kamp alanının banyo, yemek pişirme ve bilgi alma olanakları da o kadar çok olur.

Danimarka Kamp Kurulu tarafından onaylanan alanlarda kalmak için ziyaretçilerin bir Kamp Anahtarı (Camping Keys) kartına ihtiyaçları vardır. Bu kart, pasaport yerine kamp girişine bırakabileceğiniz k-bir kimlik kartı görevi görür. Kart ayrıca size Avrupa’daki kamp alanlarında da iyi indirimler sağlar. Kartı Danish Camping Board sitesinden satın alabilirsiniz.

Bağımsız bir kamp alanında kalmak

Eğer daha eşsiz ya da otantik bir deneyim istiyorsanız, bağımsız kamp alanlarını düşünebilirsiniz. Bağımsız kamp alanlarını kullanmanın iyi yanı, Kamp Anahtarı (Camping Key) kartına para vermenize ya da herhangi bir özel topluluğa katılmanıza gerek yok.

Bağımsız kamp alanları Danimarka Kamp Kurulu (Danish Camping Board) alanları kadar standartlara bağlı kalmak zorunda değil ancak bu bazı insanlar için endişe verici olabilir. Ancak tüm Danimarka kamp alanları yerel yetkililer tarafından onaylanmış olması gerekiyor. Bu nedenle de endişelenmenizi gerektirecek bir şey yok.

Danimarka’da kamp alanları ne kadara mal olur?

Danimarka’da kamp yapmanın maliyeti kamp alanlarının farklı özellikler içermesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin nerede kalmayı seçtiğiniz, kamp çadırınızın ne kadar büyük olacağı ve kaç tane olanağa sahip olmak istediğiniz gibi faktörler maliyette etkilidir.

Eğer konfor konusunda çok beklenti içerisinde değilseniz ve karavan kullanmıyorsanız Danimarka’da kamp yapmak oldukça ucuzdur. Tabi bir de euro ya da dolarla maaş alıyorsanız 🙂

Özellikle Kopenhag gibi popüler lokasyonlarda kamp yapmanın maliyeti çok yüksek. Ancak eğer önceden rezervasyon yapıyorsanız indirimlerden faydalanabilirsiniz. Bu nedenle de kamp yapmayı düşündüğünüz kamp alanının web sitesinin düzenli takip etmekten yarar var.

İşte dikkate alınması gereken bazı harika yerler:

1. Camp Møns Klint

Çarpıcı Danimarka manzaraları için tercih edilebilecek en iyi seçeneklerden birisi. Deniz seviyesinden 120 metre yüksekte uzanan Mons Klint bir uçurumdur. Bu uçurum ikonik tebeşir kayalıklarıyla adından söz ettirr.

Bu alanda yer alan bu kamp alanı size gerçekten olağanüstü manzaralar sunacaktır. Kampın tadını doyasıya çıkarmanız için 2 günden fazlasını buraya ayırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü alan içerisinde ormanlık bölgelerde yürüyüşler yapabilir, Danimarka’nın bazı tepelik bölgelerini keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca kamp alanı yakınında kano, yamaç paraşütü, binicilik, dağ bisikleti gibi birçok açık hava etkinliği de mevcut.

Buraya kendi çadırınızla ya da karavanınızla gelebilirsiniz. Ya da alan içerisinde çadır kiralayabilirsiniz. Alandaki çadırlar oldukça geniş ve konforuna düşkün olanlar için biçilmiş kaftan. Ancak buraya gelirken yanınızda sadece kişi başı 1 çanta getirebilirsiniz. Endişelenmeyin, burada ihtiyacınız olan her şeyi bulabileceksiniz.

2. Blushøj Camping

Ebeltoft şehrinde bulunan alan, Aarhus’tan yaklaşık bir saat uzaklıkta ve denize oldukça yakın. Eğer Danimarka’nın güzel şehirlerinden bazılarını açık hava manzaraları eşliğinde keşfetmek istiyorsanız bu kamp alanı sizin için uygun bir seçenek. Ayrıca çocuklu aileler için de çokça tercih ediliyor.

Çocuklar için yüzme havuzları ve oyun alanlarını içinde barındıran bu kamp alanı özel etkinlikler de düzenliyor. Burada kalmak için çadır, karavan veya kabin kiralayabilirsiniz.

3. Hvidbjerg Strand Feriepark

Biraz daha lüks bir kamp tercih ediyorsanız Danimarka’nın batı kıyısındaki bu alanı düşünebilirsiniz. Yani ”glamping” yapmak isteyenler için mükemmel bir seçim.

Burada doğayla iç içe bir tatil geçirebilirsiniz. Güzel açık göllerde yüzebilir, bisiklet turuna çıkabilir veya sadece doğal çevrede bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Ayrıca bu 5 yıldızlı kamp alanında kendi çadırınız ya da karavanınızda kalabilirsiniz ya da yerel plaj villalarından, kabinlerden veya jakuzili otel odalarından birini de kiralayabilirsiniz.

4. Bornholms Familiecamping

İsminden de anlaşılacağı gibi ailelerin beklentilerini karşılayabilecek bir kamp alanı. Yakınlarda ziyaret edilebilecek bir plaj, havuz, mini golf, büyük bir oyun alanı ve trambolinler ile çocukları eğlendirmenin birçok yolu var. Çocuklar ayrıca ata binebilir veya rüzgar sörfü dersi de alabilir.

Ayrıca eğer plaja mı yoksa ormana mı gitmek istediğinizden tam olarak emin değilseniz, neden ikisi birden olmasın? Burası kumsallardan ormanlara kadar uzanır. Böylece çadırınızı nereye kurmak istediğinize siz karar verebilirsiniz. Doğrudan sahile ya da ormanlık alanda bir gölgeye kurabilirsiniz.

Birçok Danimarkalı’nın yaz aylarında sıkça tercih ettiği bir kamp alanına kendi çadırınızı getirebilir ya da alan içerinden çadır kiralayabilirsiniz.

5. Råbjerg Mile

Ülkedeki en popüler kamp alanlarından biri olarak kabul edilen Hulsig‘deki Råbjerg Mile kamp alanı, Kuzey Avrupa’daki en büyük hareketli kum tepesinin yakınında yer alıyor. Bu da neden bu kadar popüler olduğunu açıklıyor aslında.

Bu kamp alanı, aileler ve gecelerini Danimarka doğasının güzelliği ile çevrili rahat, sessiz alanlarda geçirmek isteyenler için harika bir yer. Sıcak bir günde dalış yapabileceğiniz bir plajı ya da soğuk günlerde keyif yapabileceğiniz ısıtmalı havuzları da var. Ancak manzara görülmeye değer.

Burada Mart ve Eylül ayları arasında kiralık tam donanımlı karavanlar ve 2-4 kişilik kabinler bulunmaktadır.

6. Ballum Campsite

Doğal, çekici ve uygun fiyatlı bir konaklama yeri arıyorsanız Ballum kamp alanı mükemmel bir seçenek. Burada uyumak gecelik 20 euroya kadardır ve bölgede yapılacak, görülecek çok şey var.

Örneğin Wadden Denizi’ndeki Romo adasını ziyaret edebilir veya Ribe gibi tarihi kasabalarda gezintiye çıkabilirsiniz.

Dünyanın en zengin özellikli kamp ortamı olmasa da Ballum, sessiz ve dinlendirici bir kaçış için ihtiyacınız olan her şeye sahip. Özel bir banyonuz olmayacak, ancak harika kırsal manzaralar ayağınızın altında olacak. Ayrıca diğer kamplardaki gibi hayvan dostu ve çocuklar için özel etkinlikleri de var.

Burada kendi çadırınızla kalabilirsiniz ya da gecelik veya haftalık rezerve edilebilen rustik ahşap dağ evlerinde kalabilirsiniz. Ayrıca kiralık çadır ve karavanlar da mevcut.

7. Marielyst Familiecamping

Göl kenarında kamp yapmak istiyorsanız, Marielyst Familiecamping tam olarak aradığınız şey olabilir. Kamp yeri, göl kenarındaki parktan yaklaşık 20 dakika uzaklıktaki Marielyst plajında ​​yer alır. Ayrıca, 10 dakikalık mesafede bir su parkı, barbekü alanı, oyun alanı ve dükkanlar bulunur; bu da bu kamp alanını aileler için mükemmel bir seçim haline getirir.

Falster adasında yer alan bu mutfaklı mobil evler, Avrupa’nın en büyük mini golf sahası Marielyst Golf & Fun Park’a da 1 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca alanda go-cart ve paintball merkezi de bulunmaktadır.

Aileler için maliyeti düşük seçeneklerden birisi olan bu kampa kendi karavanınızla gelebilirsiniz.

8. Camp Hverringe

Doğa koruma alanı ve yerel bir plajın yakınında bulunan pitoresk bir Danimarka kamp alanı; Camp Hverringe, herkes için harika bir seçim.

Bu kıyı kamp alanı, insanların nefes kesici bir doğal lokasyonda özellikle yaz aylarında popülerdir. Odense şehrine de yakın olduğundan orayı da görme şansına sahipsiniz.

Camp Hverringe, birçok harika yere yürüme mesafesindedir. Üstelik bir plaj, havuz ve bir dizi başka özellik de mevcut.

9. Oro Strandcamping

Oro Strandcamping, Danimarka’daki en küçük kamp alanlarından birisi. Ancak aynı zamanda Danimarka doğasının tadına varmak istiyorsanız ziyaret etmek için en eşsiz yerlerden biri.

Oro plajının yanında ve Kopenhag’dan yaklaşık bir saat uzaklıkta yer alan bu araziler, seyahatlerinde şehri ve deniz kıyısını birleştirmek isteyen herkes için mükemmel.

Oro Camping’de tesisler oldukça sadedir ve size harika açık havada olmanın daha doğal bir deneyimini sunar. Çocuklarla yapacak bir şeyler arıyorsanız yakınlarda bir hayvan parkı var ve adayı keşfetmek için de bisiklet kiralayabilirsiniz.

10. Randboldal Camping

Hem çadır kullanıcılarını hem de karavan sahiplerini karşılayan Randboldal, gezginlere Danimarka kırsalının harikalarının tadını çıkarmaları için birçok yol sunuyor. Bu çekici kamp alanı göller ve ormanlarla çevrili. Bu nedenle uzaktayken içinize çekilecek çok sayıda harika manzara bulabilirsiniz.

Yüzme gölleri, dalış platformları ve hatta 60 metrelik bir su kaydırağı ile çocuklar da iyi bir şekilde karşılanmaktadır. Çocuklar için başka bir bonus olarak, Legoland tema parkından arabayla sadece 15 dakika uzaklıkta olacaksınız.

Burada kendi kamp malzemelerine sahip olmayan ziyaretçiler mobil evler, kabinler ve lüks çadırlar kiralayabilir.

BONUS: DCU Camping Rorvig Strand

Photo: DCU

Danimarka kumsalına yaklaşık 200 metre mesafede yer alan ve ormanla çevrili Rorvig Strand’deki DCU kamp merkezi, size çok sayıda benzersiz hatıra verecektir.

Bu manzaralı destinasyon, yerel Sommerland eğlence parkı sayesinde yemek severlerden çocuklara kadar herkesi kendine çekiyor. Ayrıca sahilde dinlenme veya balığa çıkma seçeneği de var.

DCU Camping Rorvig Strand kamp alanı çok yönlüdür ve ailelerin seyahatleri sırasında tam olarak ne kadar rahat veya aktif olmak istediklerini seçmelerine olanak tanır.

Burada kendi çadırınızda kalabilirsiniz. Kendinizi şımartmak istiyorsanız lüks bir kabin bile kiralayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir