Nordik Festival Rehberi

Yaz yaklaşırken her sene olduğu gibi bu sene de yurt dışındaki festival haberleri ile hayallere dalıyoruz. Bizi de hayallere daldıran Nordik festivalleri sizlerle paylaşmak istedik. Bazı festivaller sahne alan gruplar ile bizi heyecanlandırsa da, bazıları sadece büyüleyici festival atmosferleri ile bizi bizden alıyor! Nordikler’de de bu sene tüm Avrupa’da görmeye alıştığımız Sigur Ros, PJ Harvey, M83 gibi isimler headliner olurken; Gundelach, Aurora, Yung Lean, Astrid S gibi birçok yeni Nordik yetenek de bu sene festivalleri doldurmuş

Bergen Fest / bergenfest.no / 15-18 Temmuz / Bergen, Norveç

bryggen_wharf_in_bergen_norway_2_1_cf2fbd46-e9f6-4ae0-a3b7-50a4655f8788

Norveç’in belkide en güzel şehirlerinden biri olan Bergen’de gerçekleşen ve şehrin en güzel zamanları olan Temmuz’da 4 gün süren Bergen Fest, genelde çoğunlukla yerli halktan oluşan bir izleyici kitlesine sahip olsa da her sene olduğu gibi bu sene de çok önemli isimleri bir arada bulabileceğimiz bir festival. Festivalde sahne alacak isimler arasında Sigur Ros, Astrid S, Highasakite, Wilco, Band of Heroes gibi dünyaca ünlü birçok isim var!

Pstereo / pstereo.no / 18-20 Ağustos/ Trondheim, Norveç

shutterstock_137842421_trondheim_sergey_bogomyako

Norveç’in üçüncü büyük kenti, bilim/ üniversite başkenti Tromdheim’de düzenlenen festival, her yıl birkaç büyük ismin yanında yeni isimler keşfetmeniz için büyük bir olanak sağlıyor. Şehrin genç nüfusu ile birlikte Tromdheim’de güneşin tadını çıkartmak ve akşam olunca da tüm şehre yayılan festival havasını tatmak için birebir! Pstereo’da da bu yıl Avrupa’nın birçok festivalinde göreceğimiz Sigur Ros ve Astrid S‘in dışında ARY, The Lumineers ve Bendik gibi isimler de var!

Slottsfjell / slottsfjell.no / Tønsberg, Norveç / 13-16 Temmuz

25t91r8

Norveç’in güneyindeki Tønsberg kasabasında gerçekleşen festival, aslında kasabadan çok daha büyük. Nedeni ise festivalde sahne alacak isimlerin sayısı bir hayli fazla. Bu sene festivalde Wiz Khalifa‘dan Todd Terje‘ye, Grimes‘ten Elias‘a birçok farklı isim var!

Skral / skral.no / 12-13 Temmuz / Grimstad, Norveç

AM_Bietorvet_3

Ana festivallerden farklı bir line-up ile Ane Brun, Of Monsters and Men, Jose Gonzales ve FKA Twigs gibi isimleri, Grimstad’da ağırlayacak festival ayrıca Norveç’te denizin keyfini çıkarmanıza da olanak sağlıyor!

Summerburst / summerburst.se / 10-11 Haziran / Stockholm, İsveç

summerburst

Stockholm’de yazın gelişini kutlayan festival, elektronik müzik dünyasının en önemli isimlerini İsveç’e getiriyor. Bu sene festivalde Diplo, David Guetta gibi yurt dışından isimlerin yanında Icona Pop, Kygo gibi son dönemde Nordik popüler müziğine yön veren isimleri de sahnesinde ağırlıyor.

Bråvalla Festival / bravallafestival.se / 30 Haziran – 2 Temmuz / Norrköping, İsveç

094855f1258ba46baa9e758c8e8a1c90

Metal, rap, folk, elektronik, pop ve birçok müzik türünü bir arada bulabileceğiniz sayılı festivallerden olan Bråvalla, festivalleri ile ünlü Norrköping’in en büyük etkinliklerinden birisi. Bu sene Rammstein, Mumford and Sons, Macklemore, Hardwell, Nightwish, Editors gibi tamamı onlarca büyük isimlerden oluşan line-up’ı ile herkes için çok etkileyici bir festival olacak gibi duruyor.

Into the Valley / intothevalley.se / 29-30 Temmuz/ Dalarna, İsveç

dalhalla

Into the Valley, dünyanın en ilginç festival alanlarından birisine sahip. Yeşilin ortasında, eski bir madenin içinde hazırlanan festival alanı her sene sahne alan isimlerden daha fazla konuşuluyor. Ayrıca sahnede keşfedilmeyi bekleyen onlarca grup varken, bu küçük alanda yeni arkadaşlar ediniyorsunuz.

Secret Solstice / secretsolstice.is / 17-19 Temmuz / Reykjavik, İzlanda

ss11-1030x558

İzlanda’nın en enerjik festivali olan Secret Solstice boyunca güneş batmıyor! Festival alanının dışına, volkanların içine ve lagünlere kadar taşan festivalin bu seneki konukları arasında ise Radiohead, Die Antwoord ve Of Monsters and Men gibi isimler var!

Øya Festival / oyafestivalen.com / 9-13 Ağustos / Oslo, Norveç

14668050249_b98749eb9c_b

Oslo’da düzenlenen en büyük festivallerden birisi olan Øya, her yıl en çok beklenen festival olarak kayıtlara geçiyor. Tüm dünyadan gelen izleyici kitlesi ile şehirde eğlence hiç bitmiyor. Festival line-up’ının dışında şehirdeki birçok mekan kendi küçük pre-after partilerini/ konserlerini düzenliyor. Ayrıca festivalde bu sene Massive Attack, PJ Harvey, Jamie XX, M83, Okay Kaya, Daughter ve Aurora gibi daha birçok isim var!

Smukfest / smukfest.dk / 31 Temmuz 2 Ağustos / Skanderborg, Danimarka

4460308-skanderborg-festival

Aarhus’un hemen dışında Skanderborg’da düzenlenen Smukfest, Roskilde’den sonra Danimarka’nın en ünlü festivali. Ama bazılarına göre bu sene Roskilde’yi de geride bırakacak çünkü Rihanna, Sia, Sting ve Martin Garrix gibi isimler festivalde olacak.

Roskilde Festival / roskilde-festival.dk /25 Haziran – 2 Temmuz / Roskilde, Danimarka

Roskilde_25581

Son dönemlerde dünyaca ünlü festivallerle birlikte anılmaya başlayan Roskilde’nin Türkiye’den de takipçisi çok. Tarihi Roskilde kasabasını kocaman bir etkinlik alanına dönüştüren festival, 1972’den beri non-profit sloganı ile bu sene Macklemore, LCD Soundsystem, New Order, PJ Harvey, Wiz Khalifa, RHCP, Tame Impala ve gibi isimleri bir araya getiriyor.

Iceland Airwaves / icelandairwaves.is / Reykjavik, İzlanda / 2-6 Kasım

e9d34a1f88681295bd5f6c7ce97a9ac0

Festival Reykjavik’te düzenlenmesine rağmen tüm dünyada etkilerini gösteren, İzlanda’nın tümüne yayılan etkinlikleri ile eğlence dolu 5 gün yaşatmayı başaran Iceland Airwaves de line-up’ından daha çok atmosferi ile herkesi büyüleyen bir festival. Resmi olarak PJ Harvey, Mum, Mammut ve birkaç ismin daha açıklandığı festival sırasında tüm İzlanda’da hatta evlerde bile bağımsız konser etkinlikleri gerçekleşiyor. Özellikle Reykjavik pazarından, kafelerine kocaman bir festival alanına dönüşüyor. Hatta Blue Lagoon’da bile konser veriliyor!

Provinssi / provinssi.fi / 30 Haziran, 2 Temmuz / Seinäjoki, Finlandiya

Provinssirock_Provinssirock - 12

Festivalleri pek ünlü olmasa da aslında Finlandiya’da da tüm Avrupa’daki festival trendlerini başarıyla yerine getiren birçok festival bulunuyor. Bunlardan birisi de aslında Rock festivali olarak başlayan fakat şuan birçok farklı tarzda grubu ağırlayan Provinssi. Bu sene festivalde Aurora, Nightwish, Rammstein, Silvana Imam, Damien Rice gibi birçok farklı isim bulunuyor.

Way Out West / wayoutwest.se / 11-13 Ağustos / Göteburg, İsveç

2010-08-13-19.31.11

Bu yaz Nordiklerde gerçekleşecek festivallerin özeti diyebileceğimiz bir festival olan Way Out West, bu sene Göteborg’ta Massive Attack, Daughter, PJ Harvey, Travi$ Scott, Yung Lean, Jamie XX ve M83 gibi daha birçok ismi ağırlayacak.

Træna Festival / trena.net / 7-10 Temmuz / Træna, Norveç

470x0_befcc4d08af3cf6fb007f76c2e98c8e7499d8c3cacec533365ddb18a880915b2___jpg____4_a4765307

Træna, 500 kişinin yaşadığı bir köy. Ana karadan 65 km uzaklıkta, Atlantik’te bulunan bir ada üzerinde tüm köylülerin katıldığı, Norveç’in yeni yeteneklerinin ve uluslararası birçok katılımcının yer aldığı festivalin bir sahnesi mağara içerisindeyken, diğer sahnesi de nefes kesen bir manzaranın hemen önünde.

G! Festival / gfestival.fo / 14-16 Temmuz / Göta, Faroe Adaları

©Kristfrid_Tyril_MOMO_10

G! Festival de birçok Nordik festival gibi küçük bir kasabada gerçekleşiyor fakat bu festivalin en büyük özelliği Faroe Adaları’nda gerçekleşmesi. Atlas Okyanusu kıyında, Faroe Adaları arasında gerçekleşen 3 günlük festival, verilen konserlerden çok sıcak ve eğlenceli ortamı ile katılanların unutamadığı bir festival oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir