Utsiktsredet, Dönen Bir Ağaç Ev

Dünyanın ilk dönen ağaç evi olan Utsiktsredet misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

Norveç‘in büyüleyici Brummundalen ormanının kalbinde yer alan Utsiktsredet, dönen bir ağaç ev. Utsiktsredet, kış tatilini olağanüstü bir yerde geçirmek isteyen maceracı ruhlar için mükemmel bir kaçış noktası.

Fotoğraf: tretopphytter.no

Oslo’dan ulaşımın birkaç saat sürdüğü ağaç ev, doğa içerisinde sessiz sakin bir deneyim yaşamak isteyenlerin yeni gözdesi. Utsiktsredet‘i diğer kabinlerden ayıran özelliği ise kabinin 360 derece dönebiliyor olması. Dönebilme özelliği sayesinde misafirler kabini güneşin geldiği yöne çevirebiliyor. Aynı zamanda izlemek istedikleri manzaraya göre kabinin açısını değiştirebiliyor.

Utsiktsredet
Fotoğraf: tretopphytter.no

İç tasarımında minimalist yaklaşımlar bulunan Utsiktsredet, misafirlerin kendilerini doğaya kaptırmalarını istiyor. Çevrenin sadeliği, güzelliği ile birlikte sunduğu olanaklarıyla konforlu bir misafirlere dinlenme alanı sağlıyor.

Fotoğraf: tretopphytter.no

İskandinav kültüründe doğaya kaçmak, kendini dinlemek üzerine birçok felsefe yer alır. Hytte, hygee gibi isimleri olan bu felsefelerin birçoğu da mekan olarak kabinleri içerir. İskandinav ülkelerde sık sık gördüğümüz kabinler hem kişisel hem de turistlerin kullanımına açık olarak bulunuyor. Ülkelere yapılan seyahatlerde kabinlerde kalmak nerdeyse her zaman listede oluyor. Hatta bazen sadece bir kabinde kalmak için İskandinav ülkelerine seyahat ediliyor. Doğanın sessizliği ile sarhoş olunan bu kabin aktivitesinin insanın içsel huzuruna bir reset atacağı ise kesin!

Utsiktsredet

Günün birinde Norveç’e yolunuz düşerse yapılacaklar listesine eklemeyi unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir