MUBI’de İzleyebileceğiniz Nordik Filmler

İskandinav yapımı filmleri sevenler için MUBI’de gösterimde olan filmlerden oluşturduğumuz mini listemiz sizlerle!

İskandinav yapımı filmleri sevenler için MUBI’de gösterimde olan 5 filmi sizler için listeledik.

İyi seyirler!

HREİÐUR

  • Yönetmen: Hlynur Palmason

Bir ağaç ev inşa eden üç kardeşin çabalarını, yaşadıkları zorlukları ve neşeli anlarını bir yıl boyunca takip eden film, mevsimlerin güzelliğini ve acımasızlığını da gözler önüne seriyor.

HOLY SPIDER

  • Yönetmen: Ali Abbasi

İran, 2001. Bir gazeteci, sokakları günahkârlardan temizlediğine inanan ve kendine “Örümcek Katili” diyen katil tarafından öldürülen seks işçisi cinayetlerini araştırmak için İran’ın kutsal şehri Meşhed’e gider.

OSLO, 31. AUGUST

  • Yönetmen: Joachim Trier

Oslo, 31 Ağustos; kaldığı rehabilitasyon merkezinden, iş başvurusunda bulunmak ve çocukluğunu geçirdiği Oslo’da eski arkadaşları ve ailesiyle yeniden yakınlık kurmak için izin alan uyuşturucu bağımlısı Anders’in bir gününe odaklanıyor.

KOİRAT EİVÄT KÄYTÄ HOUSUJA

  • Yönetmen: Jukka-Pekka Valkeapää

Juha, yıllar önce kaybettiği karısının ardından keder ve pişmanlık duymaktadır. Yolu bir sadomazoşizm mekanına düşen Juha, kurtuluşu Mona adlı dominatrix’te bulur. Juha cezalandırılmaya, Mona cezalandırmaya heveslidir. Ancak ikisi de ne kadar ileri gitmek istediğini bilmediği için işler sarpa sarar.

DÝRİÐ

  • Yönetmen: Valdimar Jóhannsson

İzlanda’da gözden uzak bir çiftlikte yaşayan Maria ve Ingvar çifti, koyunların arasında gizemli bir yenidoğan bulurlar. Onu “evlat edinip” kendi çocuklarıymışçasına yetiştirirler. Ancak bunun hiç tahmin edemeyecekleri sonuçları olacaktır.

Özetler: MUBI

İyi seyirler dileriz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir