MUBI’de İzleyebileceğiniz Lars von Trier Filmleri

Lars Von Trier imzasını sevenler için MUBI’de gösterimde olan filmlerden oluşturduğumuz mini listemiz sizlerle!

Lars von Trier, sinema dünyasında cüretkâr filmleriyle tanınıyor ve Dogma 95 hareketinin öncü isimleri arasında geçiyor. Dünya çapındaki festivallerde 100’den fazla ödül ve 200’den fazla adaylığı olan Danimarkalı yönetmen Lars von Trier’in yapımlarını sevenler için MUBI’de gösterimde olan 5 filmi sizler için listeledik.

BREAKING THE WAVES

İskoçya’nın küçük bir sahil kasabasında yaşayan dindar bir genç kadın olan Bess, bir petrol kulesinde çalışan yakışıklı bir adama aşık olup onunla evlenir. Kocası iş yerinde yaşadığı kaza sonucu sakat kalınca, Bess ilişkide hiç beklemediği seçimlerle karşı karşıya kalır.

IDIOTERNE

  • İzlemek için: MUBI

Çekingen bir kadın olan Karen, bir Kopenhag banliyösünde, öğrenme güçlükleri varmış gibi davranarak bir çeşit deney yürüten bir grupla karşılaşır. İlk şokun ardından deneye dahil olan Karen, toplumsal engelleri yıkan bu grup sayesinde ferahlatıcı ve özgürleştirici bir deneyim yaşar.

DOGVILLE

  • İzlemek için: MUBI

Amerika’da Büyük Buhran döneminde, mafyadan kaçan güzel yabancı Grace, küçük bir kasabaya gelir. Burada kalabilmek için çeşitli işlerde çalışma önerisi, kasabalılar tarafından memnuniyetle karşılanır. Fakat zamanla Grace’ten çok daha fazlasını beklemeye başlarlar.

MANDERLAY

  • İzlemek için: MUBI

Grace ve babası, Dogville’den ayrıldıktan sonra, Alabama’da köleliğin hâlâ sürdüğü bir plantasyon olduğunu keşfeder. Bir şeyler yapması gerektiğinden emin olan Grace, bu insanları özgürleştirip ilk hasatlarına eşlik etmek için kolları sıvar.

EUROPA

  • İzlemek için: MUBI

İdealist bir Amerikalı, savaş sonrasında ABD işgali altındaki Frankfurt’ta Zentropa demiryollarında işe girer. İnsanların çeşitli şekillerde sömürmeye çalıştığı genç adam bir süre sonra kendini siyasi olarak hassas bir konumda ve komplolarla Nazi yanlılarının kol gezdiği bir girdabın içinde bulur.

Özetler: MUBI

İyi seyirler dileriz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir