Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta uzun bir aradan sonra yeni albümünü çıkaranlardan yeni teklisi ile ilk albümlerine hazırlananlara kadar birçok isim var!

Simon Alexander – Happy Going Lucky

İsveçli sanatçı Simon Alexander, 2017’deki ilk çıkışından bu yana indie rock/folk sahnesinde dikkat çekmeyi başarıyor. Şarkı yazarlığı ile de övgü alan sanatçı, 90’ların alternatif rock sahnesinin etkilerini taşıyan eğlenceli ve sürükleyici şarkılar ortaya çıkarıyor. Dinleme zevki yüksek ‘Happy Going Lucky’ ise Alexander’ın müzik anlayışını yansıyan yeni teklisi olarak bizlerle!

WIINSTON- THE LAST DAYTONA

Kopenhag çıkışlı ikili WIINSTON, dört yıl aradan sonra yeni albümleri THE LAST DAYTONA’yı dinleyici ile buluşturdu. Son albümlerinden bu yana kişisel ve yaratıcılık anlamında değişiklik yaşadıklarını belirten ikili, THE LAST DAYTONA albümü için ‘Kendimizi nasıl tanımladığımızın mükemmel bir resmi.’’ diyor. Albümden çıkan ilk tekli olan care4 ile dinleyiciyi büyüleyen WIINSTON, albümün çıkış şarkısı olarak da ‘tick in blue’yu seçiyor.

Janos- DOWN LOW

Oslo çıkışlı indie-pop grubu Janos soğuk bir baharda yaz vaadi’ diye nitelediği disko melodileri dolu ve iyi hissettiren Down Low şarkısı ile dinlemesi birbirinden keyifli olan şarkılarına bir yenisini daha ekliyor. İlk EP’leri Rooftopping’i 2022 yılında dinleyici ile buluşturan Janos’un şarkılarındaki müziğe canlılık hakim olsa da sözlerinde nostaljik ve melankolik bir hava da var. Önceki teklileri güzel yorumlar alan grup, şimdilerde ilk albümleri için çalışmalar yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlara da bakın