Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta yeni albüm müjdecisi teklilerini bizlerle buluşturan isimler var!

Vaarin – Dark Matter

Norveçli söz yazarı Vaarin, Mayıs 2023’te çıkacak olan ve “karanlık meselelerden” anlamsızlığımızdan ve aidiyet kimliğimizden çıkış yolu bulmaya odaklandığı ikinci albümünün ilk teklisi ‘Dark Matter’ı yayınladı. Çello ve gitar melodilerinin Vaarin’in sıcak sesi ile birleşiminden oluşan şarkı, kapana kısılmış olmanın ve kendini hayatın çeşitli kilitlerinden kurtarmanın çatışan duygularına rehberlik ediyor.

Inger Nordvik- Echo

Inger Nordvik, yakında çıkacak olan Hibernation albümünden üçüncü teklisi “Echo“yu yayınladı. “Şarkı, dijital bir yankı odasına giderek daha fazla hapsolma hissinden doğdu” diye belirtiyor Inger. Düşünceli sözler ile parça boyunca yankılanan bas ve gitar melodilerinden oluşan Echo, nostalji ve gelecek arasındaki sınırda yürüyen çağrıştırıcı etkisiyle dinleyiciyi hiptonize ediyor.

Jean Root- Ain’t Nobody

Geçtiğimiz yıl yayınladığı ‘Try Again Tomorrow‘ EP’si ile kendisine hayran bırakan Jean Root, bir soul klasiği olan ‘Ain’t Nobody’ yorumlaması ile döndü. Chaka Khan, Aretha Franklin, Etta James ve Whitney Houston gibi kraliçeleri dinleyerek büyüdüğünü belirten Root, şarkının kendi versiyonu için ‘Odak noktam çok ‘’ben’’ hissi veren bir versiyon yapmaktı’ diyor. Yorumlama, sanatçının gelecek olan şarkılarının odak noktası hakkında da ipucu veriyor.

WIINSTON-care4

Kopenhag çıkışlı ikili WIINSTON, dört yıl aradan sonra çıkartacak oldukları yeni albümlerinin baş teklisi ‘care4’u dinleyici ile buluşturdu. care4’u ‘Şu an kendimizi nasıl tanımladığımıza dair mükemmel bir tablo’ olarak tanımlayan ikili ilhamlarının indie, folk, RnB ve hip hop gibi birçok türden geldiğini belirtiyor. Kendilerini müzik türü bakımından sınırlamaktan hoşlanmayan ikili bunu ortak felsefeleri haline getirmeyi amaçlıyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir