Netflix Dizisi; A Storm For Christmas

Netflix’in Norveç yapımı yeni mini dizisi A Storm for Christmas, yeni yıl temasını bu sene eğlenceli ve içten bir şekilde işliyor.

A Storm for Christmas dizisi Netflix’in Norveç Noel serilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dizide karşılaştığınız yabancılarla iletişim kurmanıza yardımcı olan, ters giden bir durumun hoş ve içten hikayesi anlatılıyor.

Oslo Havalimanı’ndaki yolcular, fırtına nedeniyle tüm uçuşların ertelendiğini ve gelecek birkaç saati havalimanında geçirmek zorunda olduklarını öğreniyorlar. Planladıkları yolculukları alt üst olan üzgün kişileri mutlu etmeye çalışmak ise havaalanı barındaki barmenlere düşüyor. İçindeki bulundukları durum nedeniyle Noel’in yaklaşmasına huzursuz olan insanlar yine aynı sebepten birbirleriyle yaklaşıyorlar ve dizinin keyifli anları başlıyor.  

A Storm for Christmas sorunlarla başlayıp bu sorunlara bulunan acı tatlı çözümler ile bitiyor. Bir havalimanında 20 saat mahsur kalan insanların mecbur kalınca birbirleri ile vakit geçirmesi ve sonucunda elde ettikleri çıkarımları izlemek oldukça keyifli. Dizinin en güzel yanlarından biri ise yeni yılın tatil büyüsünü basit ama zahmetli bir şekilde seyirciye vermesi. Bir diğer hoşa giden kısmı ise dizi izleyiciye sonunda her şeyin yolunda gittiği peri masalı hikâyeleri vermeye çalışmıyor. Dizide anlatılanlar gerçeklere dayanıyor ve bazı bölümler oldukça üzücü geçiyor.

Ayrıca dizinin, Home For Christmas‘ın yönetmeni Per-Olav Sørensen tarafından çekilmesi ve başta Ida Elisa Broch olmak üzere oyuncularının birçoğunu da içermesinin diziyi sevmemizde etkisi olduğunu belirtmek isteriz. Senaryo ekibinde ise Sørensen’e ödüllü yazar Lars Saabye Christensen ve Jan Trygve Røyneland eşlik ediyor.

Keyifli ve sıcak havasıyla ise A Storm For Christmas‘ı bir çırpıda bitireceksiniz.
İyi seyirler.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir