Sahne: Hjem til jul, Netflix

Hjem til jul

Quicksand, Kampen og Tungtvannet gibi önde gelen Nordik dizilerin yönetmenliğini yapan Per-Olav Sørensen‘in yönettiği, Netflix Norveç’in ilk yerli yapımı Hjem til jul‘ün ikinci sezonu geçtiğimiz haftalarda yayınlandı. Ida Elise Broch’un (Johanne) başrolü üstlendiği dizide otuz yaşındaki bir hemşirenin Noel akşamı sırf ailesiyle tanıştırmak için erkek kardeş bulma çabasını izliyoruz. Kulağa oldukça klişe bir hikaye gibi gelse de Hjem til jul Norveç’teki Noel ve yılbaşı geleneklerini görmek için iyi bir kaynak. Romantik drama olarak tanımlayabileceğimiz dizinin her bölümü otuz dakikadan oluşuyor.

İki sezon boyunca protaganistimiz Johanne’in aşk hayatını ve türlü yollarla erkek arkadaş bulma çabasını izlerken aynı zamanda modern dünyada flörtleşmenin de ne denli değiştiğini görüyoruz. Hatta bir hayli garip sahnelere de tanık oluyoruz. Johanne’in sürekli sarpa saran aşk hayatını izlerken bazen sinirleniyoruz, bazen de mutlu olyuoruz.

Aslında Oslo’da çekilen dizinin sadece kış sahneleri Norveç’in Noel pazarı ve tarihi evleri ile meşhur kasabası Røros‘te çekilmiş. Hatta söylentilere göre Røros’te fazla kar olmaması nedeniyle kış manzaraları oluşturmak için havalimanından kar bile taşınmış. Hjem til jul, Oslo Company tarafından çekildi ve orijinal dizi olarak Netflix tarafından finanse edildi ve dağıtıldı.

Dizinin fikri ve konsepti ise Amir Shaheen ve Kristian Andersen adlı iki reklamcılık öğrencisi tarafından bulundu. Noel arifesine kadar Aralık ayının her günü bir bölüm yayınlayan Nordik televizyon dizilerinden ilham alan iki öğrenci, aynı fikri Hjem til jul’ün senaryosunda kullanmaya karar verdi. Dizide zamanın ilerleyişi yine Norveç yapımı Skam adlı diziyle de benzerlik göstermekte. 

İkinci sezonu birkaç hafta önce yayınlanan Hjem til jul’ü Norveç’ten kış manzaraları görmek için izleyebilirsiniz. 

1 comment
  1. Geri bildirim: RØROS - Nordik Simit
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir