Haftalık Keşif

Bu hafta Nordik Simit’in Haftalık Keşif ‘i farklı farklı ilham kaynaklarına sahip olan gruplar ve şarkıcılar keşfediyor.

Looney Gloomers- Muscles

Grup üyesi 4 arkadaşın en önem verdiği şey farklıları ne olursa olsun bir araya gelmek ve müzik yapmak. Yakında çıkacak olan ve yapımı sadece 20 gün süren albümün çıkış şarkısı ise ‘Muscles’. Grup şarkıyı yaparken Steinbeck Gazap Üzümleri‘nden ilham alıyor.

Inger Nordvik- Secret

Dini türkülerle yetişen ve kariyerine klasik şarkı söyleyerek başlayan şarkıcı, ‘Secret‘ı Kuzey Norveç‘te deniz kenarında küçük bir kulübede yazıyor. Inger, şarkısının ‘tanıdığı birinin güç suistimaline kurban gittiğine üzülerek tanık olduktan sonra’ yazıldığını söylüyor.  #metoo hareketine dikkat çekerken ve yaşanılanlara bir tepki olarak şarkıyı yazdığını belirtiyor.

NOVA BLAST – Eccolalia

Köpekleri Jedna and Hero’nun tedavisi için müziğe ara veren grup, ilk albümleri ‘Eccolalia‘yı bitirmek için çok emek sarfediyor. Albüm, söz yazarı ve solist Anti Zurowski’nin nöropsikolojik değerlendirmede olduğu zamanı ele alıyor ve sözlere; rüya gibi, mecazi, tekrarlayıcı ve iç konuşmalarının geçtiği kaotik diyaloglar şeklinde yansıyor.

Josephine Sillars– Bad Dream

Şarkıcı, 2022 yılında solo kariyerine odaklanıyor ve şarkılarında son derece kişisel konularda deneyler yapıyor. Josephine, hiper pop ritimleriyle dolu teklisi ‘Bad Dream’ in hiçbir şey için endişelenmemeye veya hiçbir şeyi fazla düşünmemeye dair olduğunu söylüyor.

2 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir