Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta, belirsizlik denizinde rahatlık bulmaya çalışanlardan kendilerine sadık kalmak için şarkı yapanlara kadar birçok isim var!

Melby- Looks like a map

Kendini bulmak, hayatını ve onunla ne yapman gerektiğini anlamaya çalışmak, Melby’nin ikinci albümü Looks like a map’in ana teması.  ‘Belirsizlik denizinde rahatlık bulmak’  Looks like a map’i tanımlamanın iyi bir yolu olabilir diye belirten Melby, albümlerinin insan ve grup olarak büyüdükleri, ufuklarını genişlettikleri ve daha derin daha ağır temaları işledikleri, genellikle yabancılaşan bir dünyada bir ev bulmaya çalıştıkları bir anda olduğunu söylüyor.

Inger Nordvik- Go Back

Tümüyle akıcı piyano, ince baslar, derinden gelen gitar melodilerinin Inger’in eşsiz sesi ile bütünleştiği Go Back, bütün haline dönüşen bir aşk hakkında bir şarkı. Parçanın duygusu için Inger, “Yine de arada sırada, kaos ve tutkuyla dolu o ilk günlere özlem duymadan edemiyorsunuz” diyor.

Meet Me At The Quarry-Daydreaming

Rama Lama Family Club’ ın yeni teklisi olarak karşımıza çıkan Meet Me At The Quarry-Daydreaming, Kluster B’nin gitaristi Adam Jonsson’ın projesi. Gitar melodilerinin yoğun olduğu sakin bir atmosfere sahip şarkısı için Adam:  “Hayal kurmak, beynimin nasıl çalıştığını tasvir etme girişimidir. Var olmak ve kafamı karıştırmak arasında sürekli bir mücadele…” diyor.

FEWS- MASSOLIT

2 yıl sessizlikliğin ardından çıkan MASSOLIT, genelde dünyayı gözlemleyen FEWS’in ilk kez kendilerini görmek için bakışlarını içe çevirdiği teklisi olarak karşımıza çıkıyor.  “Teklinin amacı kendimize sadık kalmaktı” diyen grup MASSOLIT’İN gitar melodileri ve hipnotik  davul ritimleri eşliğinde dinleyiciye enerjik bir şölen sunuyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir