Photo: Isabell Wedin

Video Premier: Raindear- Rush

İsveçli şarkıcı ve söz yazarı Raindear, ‘Rush’ teklisine ait canlı performans videosunun ilk gösterimi ile Nordik Simit’te!

Raindear, 3 yıl önce yayınladığı son albümü ‘Skies to My Name’ den sonra haziran 2022’de çıkan ‘Howl’ teklisi ile aramıza dönüş yaptı. Ve şimdi de son teklisi Rush’ın canlı performans videosuyla Nordik Simit’te!

Rebecca Bergcrantz, sahne adıyla Raindear, müzikle iç içe büyümüş İsveçli sanatçı. Hem caz hem de klasik müzik dünyasında saygın müzisyenler olan anne ve babasından ilham alan Raindear, genç yaşlarından itibaren şarkı söylemeye ve yazmaya başlıyor. 2016 yılında yayınladığı ilk albümü ‘Embers’, uluslararası alanda müzik uzmanları ve blogları tarafından mükemmel yorumlar alıyor. Raindear ayrıca Londra KOKO’daki Club NME ve VICE House Partisi de dâhil olmak üzere birçok uluslararası alanda sahne alarak kitlesini artırıyor.

Billboard, The FADER, Clash Magazine, EARMILK gibi büyük yayınlarda adından söz ettiren Raindear; bohem, rave ve retroyu sentezleyerek ilk günlerden beri indie elektronik sahnesinde yükselen bir yıldız. Sanatçı, Spotify New Music Friday çalma listelerinin yanı sıra Oyster, Believe the Hype ve Electtrending gibi çalma listelerinde de öne çıktı. Aynı zamanda 2019 yılında çıkan Skies to My Name albümünden ‘Diamonds in my Chest‘ ve ‘Sky’ ile Apple Müzik’in Top100 ve Amerika’nın Top50 Viral listesine 27. sıradan girdi.

Geçtiğimiz ay yayınladığı ‘Rush‘ ın canlı performans videosunu ilk defa Nordik Simit üzerinden izleyebilirsiniz.

‘Rush’ şarkısının Stockholm’deki Soundtrade Studios’ta kaydedilen canlı videosunda İsveç’ten çok sayıda tanınmış müzisyen yer alıyor.
Arka vokaller : Iris Bergcrantz
Elektrik bas: Isak Nygren
Davullar: Vanda Liljegren
Keman: Kristina Ebbersten, Daniel Migdal
Viyola: Olof Ander
Çello: Filip Lundberg

Yaylılar: Anna-Lena Laurin

Video ve ses:
DOP ve düzenleme – Christoffer Paavilainen
Işık şefi: Olof Ringmar
Ses mühendisi : Oskar Nyman
Yardımcı mühendis :Hugo Smedmark
Mix: Sandra Windahl
Mastering: Magnus Lindberg
Yaratıcı yönetmen: Rebecca Bergcrantz


Spotify’da Raindear:

Raindear hakkındaki diğer gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Keyifli dinlemeler!

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir