Haftalık Keşif

Bu hafta Nordik Simit’in Haftalık Keşif’i İsveç’ten West Midlands’a gidiyor ve indie rocktan elektronik müziğe kadar yeni şarkılar keşfediyor!

H.B. Nielsen- Fever Dream

Yakında çıkacak olan ikinci albümü “FROM / HOME”un ilk teklisi Fever Dream, pandemi kışında mutfakta yazılmış. Nielsen yeni teklisini şöyle özetliyor; ‘…insanlara yakın olmak bana uzak bir anı gibi geldi. “FEVER DREAM” sevilen birine duyulan rüya gibi bir özlem ile elle tutulur bir yalnızlık arasında bir yerde. 

NEA EINI- Obsessed

Finlandiyalı sanatçı, hayatına giren birine duyduğu platonik aşkın devamında gelen takıntılar üzerine  ‘Obsessed’i yazar. Netflix’te çok fazla ‘You’ izlemenin de şarkının oluşumunda etkisi olduğunu belirten Nea’ nın son teklisindeki bir şeyler hepimize tanıdık gelecek.

Beverly Kills- Fantasia

Grubun daha önceki şarkılarından farklı, hayallere dalmış mantıksız fantezi dünyaları hakkında yazdıkları enerjik ‘Fantasia’, melodik bir arpej üzerinde ilerliyor. Şarkı aynı zamanda grubun ilk albümü olacak ‘Kaleido’dan yayınlanan üçüncü ve son tekli.

Elle Chante- Hazy

TSSB‘ye sahip Elle, müziğin sağlık sorunları hakkında dürüst ve açık olmanın bir yolu olduğunu söylüyor. Yeni teklisi ‘Hazy’ de sürekli gördüğü karmaşık, ürkütücü ve bulunduğu yerden kaçma hissi veren kâbuslarından ilham alan sanatçı, müzikal olarak da bizlere rüyadaymışız hissi veriyor.

Keyifli dinlemeler!

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir