Fotoğraf: accountingfortasteblog.com

Geranium

İşte karşınızda Dünyanın En İyi Restoranı!

Kopenhag’da bulunan Geranium, Dünyanın En İyi 50 Restoranı 2022 listesinde Avrupa’nın En İyi Restoranı ve Dünyanın En İyi Restoranı olarak seçildi. 2012 yılında 49. olarak girdiği listede geçen sene 2. olan restoran aynı zamanda 3 Michelin yıldızına sahip.

2007 yılında Rosenborg Kalesi yakınlarındaki King’s Gardens’ da açılan Geranium, mutfak ve yönetimin sıkı çalışması sayesinde sadece 1 yıl sonra ilk Michelin yıldızını alıyor. 2010 yılında finansörlerden birinin iflası sonucu kapanan restoran, yeni kaynaklar bulunduktan sonra tekrar açılıyor. Çok geçmeden 2. yıldızını da alan restoran hemen ardından 3.yıldızını da alıyor ve muhteşem bir geri dönüş yapıyor.

Milli stadyumun da içerisinde bulunduğu Fælledparken’de yeni yerini açan restoran, misafirlerine panoramik park manzarası imkânı sunuyor. Geranium aynı zamanda açık şömineler, sarı ahşap ve modern Nordik dekoruyla birlikte açık mutfak konseptine de sahip.

Bocuse d’Or bronz, gümüş ve altın madalya sahibi olan Şef Rasmus Kofoed, kişisel olarak et yemeyi bırakmasından 5 yıl sonra restoranın menüsünü de pesketaryen olarak değiştiriyor. Başlangıçta sadece öğle yemeklerinde etsiz menüye geçen restoran, kısa bir süre sonra bütün menüde değişikliğe gidiyor. Şef Kofoed bu değişimi ‘Menü, benim kim olduğumun ve bir şef, insan olarak nasıl evrimleştiğimin yansıması’ olarak yorumluyor.

Şef Kofoed menüsünde yalnızca Danimarka ve Nordik ülkelerdeki organik, biyodinamik çiftliklerden sağladığı yerel deniz ürünleri ve sebzelere odaklanıyor. Doğadan ilham alarak tasarladığı menüye ise ‘Bahar Evreni’ adını veriyor. Menüde süt, lahana ve elma ile hafif tütsülenmiş balık yumurtası, salamura şerbetçiotu ve orman mantarları gibi ürünler yer alıyor.

Deneyimlemek isteyenler için restoran rezervasyonlarını 3 ay önceden açıyor ve saniyeler içerisinde doluyor. Elinizi çabuk tutmanızda fayda olduğunu hatırlatıyor ve bu şansa erişenlere nyd dit måltid diyoruz.

Fotoğraflar ve daha fazlası için restoranın sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir