EMBLA Nordik Gıda Ödülleri 2021

EMBLA Nordik Gıda Ödülleri’nin 2021 yılı kazananları pandemi nedeniyle geçtiğimiz aylarda açıklandı.

Hem Nordik hem uluslararası alanda Nordik yemekleri ve yaratıcı ekiplerinin görünürlüğünü artırmayı amaçlayan Embla Nordik Gıda Ödülleri 2017 yılından bu yana her iki senede bir yapılıyor.

Gıdaya saygılı, doğaya duyarlı, sürdürülebilir ve yenilikçi restoran sayısını gün geçtikçe artıran Nordik ülkelerin restoran ödüllerinin 2021 yılı kazananları 22 Haziran 2022 tarihinde belli oldu.  Üçüncüsü yapılan törene rekor sayıda aday gösterildi ve kazananlar sürdürülebilirlik, ilham, özgünlük ve Nordik kimliğine sahip olma gibi kriterlere göre seçildi.

Nordic Food for Many 2021

Ödülün sahibi The JunkFood Project,  iki Michelin yıldızlı restoran Alchemist’in Baş Aşçısı Rasmus Munk tarafından 2020’de Covid-19’un restoranları kapatması sonrası kuruluyor. Projenin amacı, evsizlere yetenekli şefler tarafından lezzetli ve besleyici yiyecekler pişirmek. Sürdürülebilirliğe önem veren proje, FødevareBanken (yerel gıda bankası) ile işbirliği yapıyor. Yerel üreticilerden artan gıdaları kullanarak menülerini mevsime uygun tutuyor ve gıda israfını azaltmaya odaklanıyor.

Nordic Food Communicator 2021

Ödülün sahibi Det Grønne Museum, hem çocuklar hem de yetişkinlere Nordik yemek kültürünü ve tarihini deneyimleme fırsatı sunuyor. Müze eski bitki çeşitlerini, hayvan ırklarını korumak ve yetiştirmek için aktif olarak çalışıyor. Müzenin içerisindeki yemek okulu, konuklara eski mutfak tekniklerini gösteriyor ve Danimarka’da geleneksel olarak kullanılan tarihi mutfak gereçleri ve teknikleri hakkında bilgi vererek yemek hazırlama pratiği yaptırıyor. Tarihe ve doğaya düşkünler için Det Grønne Müzesi, hikâye anlatımları ve ellerinizi keyifli bir şekilde “kirletmesi” nedeniyle benzersiz bir Nordik deneyimi.

EMBLA Nordik Gıda Ödülleri 2021 Kazananları:

  • Nordic Food Producer 2021: Fredriksdal Kirsebærvin, Danimarka
  • Nordic Food Entrepreneur 2021: Andreas Sundgren, Brännland Cider, İsveç
  • Nordic Food Artisan 2021: Undredal stølsysteri, Norveç
  • Nordic Food Communicator 2021: Det Grønne Museum, Danimarka
  • Nordic Food for Many 2021: The JunkFood Project, Danimarka
  • Nordic Food Destination 2021: Kvitnes gård, Norveç
  • Nordic Food for Children and Young People 2021: Geitmyra Credo, Norveç

Diğer adayları görmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir