Fotoğraf: Fabian Rosenberg

Yeni: Hana Oceans – Animals!

Hana Oceans taptaze teklisi Animals!” ile bizi doğanın kalbine doğru gizemli bir yolculuğa çıkarıyor. Dünyayı paylaştığımız hayvanlara bir saygı duruşu olan bu şarkıda, şehrin karmaşasından arınmış gezintilerde karşılaşacağımız türden bir huzurla buluşuyoruz.

Sanatçının hisli vokallerinin aralarında bolca nefes alabileceğimiz boşluklar bulunmakta. Sade bir gitar tınısı şarkı boyunca hafifçe çiselerken arkaplanda usulca başlayan davullar da yavaş yavaş artıyor. Vokallerdeki Nordik hissiyatı besleyen bu mistik ritmlerin tırmanışıyla birlikte Animals!” huzurla mayalanmış bir coşkuya ulaşıyor. Hana Oceans ikinci nakarata girdiğinde doğayla tamamen bütünleşilen ‘’o an’’ ruhumuza dokunuyor.

Şarkının sözleri hayvanlarla paylaştığımız ve bazen kolayca unutabildiğimiz ortak bağları betimliyor. Söz konusu bağların zaman zaman kopuşu ve doğayla aramıza çizdiğimiz sınırlar, sanatçı tüm bunların farkına vardığı anda ortadan kalkıveriyor. Hana Oceans’ın bu farkındalığına aracı olan başlıca imge, bizim de tüm canlılar gibi güneşi yakalamamız. Bu sayede görüyor ki kalplerimizdeki seslerin ve sözcüklerimizdeki biçimlerin yapısında türlü benzerlikler mevcut.

‘’Onların haykırışları benim
Benim nefesim onların
Bu, paylaştığımız bir dünya’’

Dinleyicileriyle en son paylaşımını 2017’de yapan İsveçli şarkıcı, daha sonrasında müziğe bir süre mola vermiş ve kendi içinde bir anlam arayışına yönelmişti. 2019’da Fårö adasında bir kulübede yalnız başına geçirdiği yaz aylarının meyvesi olan Austers” isimli EP’si, önümüzdeki Mart ayında bizlerle olacak. ”Animals!” parçasına kulak verince Hana Oceans’ın bu inzivanın hakkını verdiğini söyleyebiliriz. Nitekim 2016 tarihli kısaçaları Dust” ve sonrasında yayınladığı iki tekliye kıyasla sound olarak çok daha olgun bir müzikle karşı karşıyayız. Hanna’nın yepyeni şarkısının tadı ağzımızda kaldığı için Austers”ı merakla bekliyoruz.

2 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir