Hana Oceans Basın Fotoğrafı
Fotoğraf: Fabian Rosenberg

Prömiyer: Hana Oceans – 111 the Owl

Çok sevdiğimiz Hana Oceans Nordik Simit okuyucularıyla bugün esasında 19 Şubat Cuma günü yayınlanacak “111 the Owl” adlı parçasını paylaşıyor. Akustik ve elektronik tınıları harmanlayan Hana Oceans’ın müzik evrenindeki ruhaniliği bu parçada hem sessel olarak hem de sözleriyle buluyoruz. “111 the Owl” adeta sözleriyle Orta Çağ dönemini hissettiren bir parça. Oceans; dayanıklılık, gece görüşü, büyücülük ve zarafet gibi konular sembolist bir dille parçada anlatıyor.

Ses manzaraları, sembolizm, mistisizm ve bolca doğadan ilham alan Hana Oceans ses evrenini de bu motifler üzerinden oluşturuyor. Hana’nın şarkı yazma macerası ise erken yaşta yaptığı seyahatlerle başlıyor. Ardından Berklee College of Music’te eğitim alan müzisyen, 2016’da “Dust” adlı EP’sini yayınladı. Bahsettiğimiz motifleri ise başarıyla parçalarında ilmek ilmek işliyor. Ancak EP’nin ardından depresyona giren Hana Oceans müziğe ara vermek zorunda kalınca karşılaştırmalı din okumaya başlıyor. Bu bağlamda aslında Hana’nın okumuş olduğu iki lisans programından şahane bir erime potası oluşturduğunu söyleyebiliriz. Nitekim müzisyenin konu aldığı konular her daim oldukça mistikti.

12 Mart 2021’de ikinci EP’si “Austers”i yayınlayacak müzisyen, bu EP için farklı bir üretim süreci geçirdi. Ingmar Bergman’ın Såsom i en spegel (1961), Persona (1966) gibi en bilindik filmlerini çektiği Fårö adasında 2019 yazını tek başına geçiren ve ilham peşinde koşan Hana Oceans EP’deki bütün parçalara burada hayat verdi. “111 the Owl” da bu gizemi aralayan perde gibi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir