Norveç Benzinli Araç Satışını Yasaklıyor

17.01.206 Güncelleme: Oslo, bugünden itibaren dizel araçların sabah 6 ve akşam 10 arasında kullanılmasını geçici olarak yasaklıyor. Yasak hava kirliliği oranları düşene kadar devam edecek. 

Tüm dünya basınında sıkça karşılaştığımız haber aslında biraz yanlış. Özellikle Türkçe kaynakların çoğunda 2025 yılında Norveç’te benzinli araç satışının yasaklanacağı yazıyor fakat henüz böyle bir karar meclisten geçmedi.

Koalisyon hükümeti ve hükümeti destekelyen iki parti, benzinli ve dizel arabaları yasaklamak üzere bir anlaşmaya vardı fakat henüz resmiyet kazanmasa da 2025 yılında gerçekten benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanmayacak, satışları sıfırlanmaya çalışacak. Fakat satış yasağı gibi bir yasanın da çıkması muhtemel.

Dünyada oran olarak en çok elektirikli araç kullanılan Norveç’te hali hazırda araç satışlarının %24’ü elektrikli otomobiller olduğu için Norveçli tüketiciler için bir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca dünyanın en büyük doğal gaz ve petrol ihracatçılarından birisi olan Norveç de neredeyse tüm petrolünü ihrac ettiği için ekonomik anlamda da bu yönden kısa dönemde bir sıkıntı yaşamayacak gibi duruyor.

Ayrıca:
Norveç, Bisiklet Yollarına 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak
Oslo Şehir Merkezine Özel Araç Girişi Yasaklanıyor
Norveç’te Tüm Dünya’dan Sanatçılara Hibe ve Atölye
Dünyanın En Temiz Havası Finlandiya’da!

4 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir