Kúra’dan Yeni EP: Our Sun

Elektronik-pop ikilisi olan Kúra‘dan yılın ilk haberi bir EP ile geldi. Kúra‘nın 2012’de çıkardığı Halfway to the Moon albümünü takip eden 3 yıllık olgunlaşma sürecinin ardından bu yeni EP özellikle güçlü bass vuruşlarında kendinden ödün vermeyen, alıştığımız tarzdan uzaklaşmamış synth’ler ile karşılıyor bizi ve kendimizi Fanney‘in kulaklarımızı yormayan, sade sesine bırakıyoruz.

Dinlenmek istediğinizde beklentinizi karşılayacağına inandığım bu mütevazı grubu tanımayanlar için küçük bir bilgilendirme yapalım. Kúra’yı Reykjavik asıllı solist ve söz yazarı Fanney Ósk Þórisdóttir ve grubun hem prodüktörlüğünü hem de geri vokallerini yapan Kopenhag‘lı Brynjar Bjarnfoss oluşturuyor. Grubun kuruluşundan beri (Our Sun ile birlikte) 2 EP ve 1 albümü yayımlandı.

Aynı zamanda grup İzlanda‘nın bu sene yapılacak en önemli festivallerinden biri olan Secret Solstice‘te de yer alacak. İlgililerine, bu heyecan verici festivalin bu yılki en önemli isimleri Radiohead, Deftones, Die Antwoord ve yine başka bir İzlandalı grup olan Of Monsters and Men olarak belirlendi.

2016'da Kimleri Dinlemeli?

#Nordik2016

Yazar: Cem Ozgen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir