Adna’nın Berlin Rehberi

Heyecanla başladığımız, Nordik sanatçılara yaşadıkları şehirlerdeki favori mekanları sorduğumuz mekan rehberinin ilk konuğu Adna oldu! 2016’da en çok dinleyeceğimiz Nordik sanatçılar listesine eklediğimiz Adna, çalışmalarına yeni bir soluk getirmek için İsveç’ten Berlin‘e taşınmış. Fırsat bu fırsat biz de bir dünya başkenti olan ve aynı zamanda Avrupa’nın en önemli sanat şehirlerinden biri olan Berlin için Adna’ya en sevdiği mekanları sorduk.

berlin

yemek için

Yerel Vietnam restoranı; From Hanoi With Love. Ben ve bütün arkadaşlarım burayı çok seviyoruz. Ev arkadaşım Linn ile ne zaman yemek yapma modunda olmasak soluğu hep burada alıyoruz.

içki için

Twinpigs. Bu mekan dışında başka yere gitmiyorum bile denilebilir, hem evime çok yakın hem de sohbet etmek için her zaman tanıdık birileri oluyor.

kahve için

Café Vux, çünkü tamamen vegan ve çok sıcak bir ortam. Ayrıca en iyi kapuçinoları yapıyorlar.

dans etmek için

About Blank ve Berghain.

müzik için

Daha önce Volksbühne‘de Nils Frahm’ı ve Admiralspalast‘ta Lykke Li’yi dinlemiştim. İki mekan da müzik seçimleri ve sahnesi ile efsane ve çok tatlı. Müzik dinlerken bir köşeye oturup sahnede olan bitene odaklanmayı çok seviyorum.

şehirden kaçmak için

Batı Berlin’deki Grunewald ormanı çok güzel. Ne zaman bir iki saatliğine her şeyden uzak kalmak istesem oraya gidiyorum.

albüm alışverişi için

Genelde rastgele ikinci el dükkanlarına gidiyorum ya da internetten sipariş ediyorum. Ama Spacehall yeni albümler keşfetmek için gidilebilecek en iyi dükkanlardan birisi.

kıyafet alışverişi için

Weekday gittiğim tek butik. Ama butik haricinde, çok yetenekli arkadaşım Julia Kjelsson‘a da uğruyorum, harika işler çıkarıyor.

ilk buluşma için

Çok “date” insanı değilim, o nedenle bi tarafın evinde yemek fikrini öneririm. Süslü restoranlara göre hem daha rahat, hem de karşı tarafı tanımak için daha iyi bir yol.

ilham için

Şehirde yürümek ya da bisiklet sürmek. Neukölln‘den Kreuzberg‘e oradan da Friedrichshain‘e. İnsanları izlemeyi, kendime vakit ayırmayı çok seviyorum.

yürüyüş için

Tempelhof, eski havalimanı. Şuan kocaman yeşil bir alan. Sessizce ya da iyi podcastler dinleyerek. Bazı günlerime böyle başlıyorum.

uyku için

Yatağımı çok seviyorum, cevabım her zaman kendi yatağım.

en iyi manzara

Neukölln Arcade‘nin terasında bulunan Klunkerkranich. İşte manzara diyebileceğin bir yer. Tüm şehir ayaklarının altında.

en sevdiğin yerel mekan

Sıkıcı cevap için özür dilerim ama hemen köşemdeki Bio Company Market demek zorudnayım. Çünkü özellikle vegan yemekler yapmayı çok seviyorum. Saatlerimi sadece raflara bakarak ve ilham alarak markette geçirebilirim. Bu aynı zamanda stres atma yöntemlerimden birisi ve bir şekilde yaratıcılığımı ön plana çıkarıyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir