Fallulah’ın Kopenhag Rehberi

Şehir Rehberleri serimiz için, Danimarka‘nın en tatlı insanlarından birisi olan Fallulah‘a ile Kopenhag‘daki en sevdiği mekanları üzerine yaptık. İskandinavya‘nın en güzel şehirlerinden birisi olan Kopenhag‘a gitme planları yapanlar için çok başarılı bir rehber olacağını düşündüğümüz yazımızı okurken, Fallulah şarkıları dinlemeyi unutmayın! Ayrıca hiç eskimeyen hiti Give Us A Little Love‘ı da hatırlamakta fayda var.

yemek için

Kopenhag’da çok fazla güzel yemek var, o nedenle seçmek çok zor. Geçenlerde içinde tüm dünyadan farklı yemekler satan kamyonetler ile dolu yemek severlerin Mekke’si gibi bir mekan açıldı. Papirøen‘de (Kağıt Adası), suyun kenarında, kocaman bir hangarın içinde. Nyhavn’dan yürüyerek ya da deniz taksisi ile kolayca ulaşılabiliyor. Ayrıca bazen canlı müzik ve bit pazarı da oluyor.

içmek için

En sevdiğim barların hepsi sanki Mad Men’den bir sahneymiş gibi. Kokteylleri, koyu akşabı ve şömineleri çok seviyorum. Bu ruhu yaşamak için de Vesterbrogade’deki Lidkoeb‘i ve Gammel Strand’daki Ruby’s‘i öneririm.

kahve için

Tüm şehir küçük kahve dükkanları ile dolup taşıyor. Ben de büyük kahve zincirleri yerine Torvehallerne’daki Kent Kaffe Laboratorium ya da Coffee Collective gibi yerel dükkanlara gitmeyi tercih ediyorum. Torvehallerne, Nørreport istasyonunun ordaki kapalı yemek pazarımız. Mutlaka ziyaret edilmeli. Yazları dışarıda caz çalarken, insanlar şampanya barında keyif çıkarıyorlar.

dans etmek için

Direk olarak et paketleme bölgesi olan Kødbyen‘e gidilmeli. Orada birçok popüler kulüp ve restoran bulabilirsiniz. Şehrin gençleri de genelde dans etmeye buraya gider.

müzik için

Canlı müzik için en sevdiğim sahne Vega. Danimarkalı veya uluslararası harika grupları getiriyorlar. 50’lerden kalma orjinal iç mekanını çok iyi korumuşlar ve akustik harika.

şehirden kaçmak için

Botanik bahçe, şehrin gizli cevheri gibi. Şehir merkezinde olduğu halde, orda yürüyüşe çıktığınızda başkentin yoğun hayatını unutuyorsunuz. Kocaman cam seralar çok güzel ve görülmeye değer çok farklı bitkiler var.

albüm alışverişi için

Vesterbro’da efsanevi denilebilecek Sort Kaffe og Vinyl. Direk çevirisi kara kahve ve plak, ve sahibi gerçek bir duayen. Plaklara merakınız varsa, çok hoş küçük bir mekan.

kıyafet alışverişi için

Çok iyi Dan markalarımız var, sürekli alışveriş yapmadan durmak çok zor. Önerilerim; WoodWood, Ganni, Baum und Pferdgarten, Bruuns Bazaar, Stine Goya, Soulland. Eğer içinde her şeyin bulunduğu alışveriş merkezi gibi bir mekana gitmek isterseniz de Illum ya da Magasin.

ilk buluşma için

Danimarka havasına göre değişir. Eğer sanatlı bir buluşma olsun istiyorsanız, harika çağdaş sanatlar müzesi Louisiana; Kopenhag şehir merkezine tren ile 30 dakika uzaklıkta. Çok küçük, sessiz, tatlı bir şehirde. Eğer hava biraz daha soğuksa; küçük bir dükkana gidip bira içerdim. Sanıırm bugünlerde gençlerin yaptığı da bu haha.


ilham için

Filmleri çok seviyorum ve gerçekten onlardan ilham alabiliyorum. O nedenle Nørrebro’daki Empire sinemasına giderdim.

yürüyüş içim

Kopenhag çok küçük, muhtemelen merkezdeki her yere yürüyebilirsiniz. Ama yerellerin yaptığı bir şey olarak, elinde iyi bir kahve ile Søerne‘da 4 göl arasında dolaşmak.

uyku için

Kopenhag insanlarının hepsi içmekan konusunda çok yetenekli ve hepsinin çok güzel evleri var. Eğer bir Kopenhaglı gibi uyumak isterseniz, tercih ettiğiniz bir bölgede AirBnb‘den bir oda bakmanızı öneririm. Otel istiyorsanız da küçük otel zinciri Guldsmeden‘i öneririm. Lüks ve samimi bir ortamı var ve yemekleri de organik.

en iyi manzara

Tivoli Bahçeleri’nde Det Gyldne Tårn‘a binmek, 9 saniye boyunca harika bir şehir manzarası sunuyor; taa ki çılgınca aşağı düşmeye başlayana kadar. Fakat daha turistik ve sıcak bir şey isterseniz, kanallarda tekne ile gezmeyi önerebilirim.

en sevdiğin yerel mekan

Bir vegan olarak, sürekli gittiğim Simpleraw‘ı söylemek istiyorum. Taze sebzelerden harika yemekler yapıyorlar. Tapas’ını ve çikolatalı kekini mutlaka denemelisiniz


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir