Norwegian November

Son zamanlarda gittikçe adını sanatı, doğası, kültürü ve yaşamı hakkındaki haberleri çok sık duymaya başladığımız Norveç, bu ay İstanbul‘a geliyor diyebiliriz. Çünkü İstanbul‘da bu Kasım’da neredeyse 2 günde bir Norveç etkinliği olacak. Ayrıca bir çok etkinlik artık sadece İstanbul ile sınırlı kalmayıp Ankara, İzmir gibi farklı şehirlerde de gerçekleşecek. Tüm platformlarda adlarını sürekli gördüğümüz Susanne Sundfør, Nils Petter Molvaer ve Wardruna gibi isimler Norwegian November kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinde konserler verecekler.

Fakat bu etkinlikler sadece konserlerle sınırlı değil! Kasım ayında Norwegian November dahilinde bizleri film gösterimleri, workshop’lar gibi birçok etkinlik bekliyor. Etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi vermek gerekirse önümüzde ilk olarak son dönemlerde Röyksopp, M83 gibi dünyaca ünlü gruplarla çalışan Norveç‘in Haugesund kentinden Susanne Sundfør var, 31 Ekim Cumartesi günü İstanbul‘da gerçekleşecek konser hakkında daha fazla bilgi almak için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Bir diğer büyük etkinlik ise Ankara’daki Norveç Büyükelçiliği‘nin de katkıları ile Ankara Nordik Müzik Festivali olacak. 27-29 Kasım tarihleri arasında Norveç’ten Wardruna, Jaga Jazzist gibi isimlerin konser vereceği festivalde ayrıca Oh Land de olacak.

Norwegian November kapsamındaki diğer etkinler ise şöyle olacak;

Heidi Dahlsveen ile Hikaye Anlatımı
Workshop
5 Kasım Hisar Vakfı Okulları | 6-7-8 Kasım Moda Sahnesi İstanbul

Norveç’te kalan son birkaç öykü anlatıcılarından biri olan Heidi Dahlsveen, babasından miras kalan bu mesleği daha sonra Oslo Drama Okulu‘nda aldığı eğitim ile pekiştirerek Avrupa’nın önde gelen öykü anlatıcılarından olmuş. Yer aldığı bir çok festivalden sonra İstanbul‘a gelecek olan Heidi, hem çocukların, hem de yetişkinlerin kaçırmaması gerek bir workshop gerçekleştirecek.

Norwegian Oud (Yinon Muallem & Daniel Herskedal)
Konser
19 Kasım Salon IKSV İstanbul | 20 Kasım Cer Modern Ankara

Lage Lund ve Maria Scheneider Orkestrası
Konser
6 Kasım CCR Konser Salonu İstanbul

Atomic
Konser
17 Kasım Borusan Müzik Evi İstanbul

Eivind Austad Trio
Konser
18 Kasım Soho House | 19 Kasım Summart Art Center İstanbul

Ketil Bjørnstad
Konser
24 Kasım Akbank Sanat İstanbul

Tine Thing Helseth
Konser
1 Aralık İş Sanat İstanbul

Mathias Eick, Andreas Ulvo, Torstein Lofthus, Erlend Viken, Audun Erlien
Konser
3 Aralık Salon IKSV İstanbul

*Listede olmayan etkinlikler hakkında ilerleyen günlerde bilgiler eklenecektir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir