Salon İKSV’de Nordik İsimler

Her yıl haziran ayının sonuna doğru açıklanan programıyla bizleri heyecanlandıran, bizlere güzel sonbahar ve kış günlerini sabırsızlıkla beklettiren Salon İKSV bu yıl da programıyla gerçekten bomba gibi. Getirdikleri Nordik isimlerle radarımıza takılan Salon’da ilerleyen günlerde buluşmak dileğiyle!

Sóley

Soley

İzlandalı şarkıcı Sóley 3 Ekim Cumartesi akşamı saatler 22.30‘u gösterdiğinde bizlere ‘Ævintýr’ yani peri masalı anlamına gelen şarkısı gibi bir akşam yaşatacak. Çocukken klasik caz ve piyanoyla tanışan Sóley daha sonra İzlandalı kült grup Seabear‘a katıldı. Plak şirketi Morr Music‘te İzlanda’nın kilometretaşlarından Múm ile komşu oldu. Kendi adıyla iki kısa, iki de uzunçalar yayınladı. Of Monsters and Men ile ABD turuna katıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında yayımladığı ‘Ask the Deep’ albümüyle herkesin kalbinde taht kurdu. Ayrıca Björk‘ten sonra ise İzlanda’nın en iyi kadın vokallerinden biri olarak görülüyor. Bu arada etkinliğin biletleri ise ayakta 45 TL ve öğrenci biletleri ise 35 TL.

Neneh Cherry with RocketNumberNine

Neneh Cherry

30 Ekim Cuma akşamı kimseye randevu vermeyin çünkü Neneh Cherry saat 22.00’dan itibaren bizlerle olacak. İsveç, Stockholm doğumlu prodüktör ve DJ Neneh Cherry 14 yaşında Londra’ya taşınmasıyla müzik kariyerine başladı. Burada punk grubu The Slits‘in üyeleriyle tanışarak kariyerine şekil verdi. Beş yıl içinde ise tam 3 albüm yayımladı. Gang Starr, Tricky gibi dev isimlerle işbirliği yaptı. Yüzyılın en hit şarkılarına imza attı ve karaoke partilerinin unutulmaz ismi oldu. ‘Buffalo Stance’, ‘7 Seconds’, ‘Woman’ adlı şarkılarıyla akıllara kazındı. En son çalışması ise 2014 yılında yayımladığı ‘Blank Project’. Etkinlik biletleri ise ayakta 50 TL ve öğrenci biletleri ise 40 TL.

Norwegian Oud

Daniel Herskedal

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi Norveçli tuba sanatçısı Daniel Herskedal ve arkadaşları Yinon MuallemArild Hammero 19 Kasım akşamı 21.30’da bizlerle birlikte olacak. Norveç’te bir araya gelen bu üçlü, ‘Norwegian Oud’ projelerine ise kendi kökenlerinden ögeler katıyorlar ve harmanlıyorlar. Norveç caz müziği’ ve Orta Doğu ezgileri gibi. Masa bileti 40 TL, tam bilet fiyatı 30 TL ve öğrenci bileti ise 20 TL.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir