Ragnar Jónasson,Katrín Jakobsdóttir- Reykjavík: A Crime Story

Üç Milyondan Fazla Kopya Satan Yazar Ragnar Jónasson ve İzlanda Başbakanı Katrín Jakobsdóttir’ten yeni roman.

Reykjavík: A Crime Story, Ragnar Jónasson ve Katrín Jakobsdóttir‘in yazdığı bir polisiye kurgu romanı. Çözülmemiş bir kayıp vakasını konu alan kitap,1956 yılında İzlanda’da geçiyor.

Ragnar Jónasson‘un kitapları dünya çapında üç milyondan fazla kopya sattı. İzlanda başbakanı Katrín Jakobsdóttir ile birlikte yazdığı Reykjavík: A Crime Story’nin konusu ise şöyle;

On beş yaşındaki Lára Marteinsdóttir, 1956 yılının yazını Reykjavík Videy adasında geçirmeye karar verir. Lára, bir çiftin yanında yaşamaya ve adada çalışmaya başlar. Ağustos ayı başlarında ortadan kaybolan kız, İzlanda’nın çözülmemiş en büyük davası haline gelir. Lára’ya ne oldu? Hala hayatta mı? Adayı terk mi etti yoksa orada başına bir şey mi geldi? Otuz yıl sonra Ağustos 1986’da Reykjavík şehrinin 200. yıl dönümünü kutlanırken gazeteci Valur Robertsson, Lara’nın davasıyla ilgili kendi soruşturmasına başlar. Gazeteci sırrı keşfetmeye başladıkça bütün Reykjavík’in gözleri üzerine döner.

Reykjavík: A Crime Story yazarları
Ragnar Jónasson & Katrín Jakobsdóttir
Fotoğraf: Baldur Kristjánsso
Yazarlar hakkında…

1976 doğumlu Ragnar Jónasson, İzlanda doğumlu ödüllü bir polisiye kurgu yazarı. Jónasson’un eserleri arasında Dark Iceland Serisi, Hulda Üçlemesi ve bağımsız suç kurguları yer alıyor. Jónasson, eserlerinde de sıkça atıfta bulunduğu Agatha Christie’nin büyük bir hayranı. 17 yaşından beri Agatha Christie’nin 14 romanını İzlandacaya çevirdi. Hukuk mezunu olan Jónasson, Reykjavik Üniversitesi’nde akademisyenlik yapıyor ve Reykjavik’te yatırım bankacısı olarak çalışıyor. Yazar, Reykjavik Uluslararası Suç Yazma Festivali İzlanda Noir’in de kurucu ortağı.

Uluslararası çok satan Dark Iceland serisi yazarın en ünlü eserlerinden. Siglufjörður ve çevresinde geçen kitapların ana karakteri ise Ari Thor adlı bir dedektif. Dark Iceland serisi; Snowblind, Blackout, Rupture, Whiteout, Nightblind ve Winterkill kitaplarından oluşuyor. The Times tarafından 1945’ten bu yana En İyi 100 Polisiye Gerilim Romanlarından biri olarak seçilen The Darkness,CBS tarafından sekiz bölümlük bir TV dizisi olarak uyarlamayı planlıyor.

Reykjavík: A Crime Story, Katrín Jakobsdóttir’in ilk kitabı olarak karşımıza çıkıyor. 1976 doğumlu İzlanda başbakanı, lisanslarını İzlandaca ve Fransızca olarak tamamladı. 2004 yılında İzlanda Üniversitesi’nde İzlandalı polisiye yazarı Arnaldur Indriðason’un çalışmaları üzerine bir yüksek lisans tezi yazdı. Büyük bir Agatha Christie hayranı da olan başbakanın Jonasson ile ortak yazdıkları kitap Christie’den izler taşıyor. İkili, yaptıkları tanıtım turlarında birlikte çalışmaya devam edeceklerinin sinyalini de verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir