Fotoğraf: Lydia Hansen

Elinborg- Vera

Faroe Adaları’ndan çıkan saf bir yetenek: Elinborg!

Faroe Adaları‘ndaki Gøta kasabasında doğup büyüyen Elinborg, küçüklüğünden beri müzik ve şarkı yazmakla ilgileniyor. Güçlü ve derin sesini karanlık melodilerle birleştiren sanatçı, keşfimize takılıyor ve kendine hayran bırakıyor.

Büyüdüğü yerin doğası ve ortamının etkilerini şarkılarına yansıtan Elinborg, müziğini “karanlık elektro pop” olarak tanımlıyor. Sanatçı, 2016 yılında Faroe Müzik Ödülleri’nde ‘best live act of the year’ ödülünü kazandı. Elinborg, ilk EP’si Spor‘u 2015 yılında çıkardı. 2018 yılında çıkardığı Brimið teklisi ile de yakın zamanda Netflix dizisi Ragnarok‘ta yer aldı.

Elinborg sahnede!
Fotoğraf: Odysseas Chloridi

Elinborg son çıkardığı EP’si ‘Vera’ ile dinleyicinin dikkatini çekiyor. Albümün ismi, Faroe dilinde ‘varlık’ anlamına geliyor. Vera, tamamı Elinborg tarafından kendi ana dilinde yazılan beş şarkıdan oluşuyor. Albümün prodüksiyonunu kendisi ve kız kardeşi Eivør yapıyor. Yapımcılığını Tróndur Bogason, Hallur Jonson ve Norveçli yapımcı, davulcu ve Highasakite üyesi Trond Bersu üstleniyor.

Karanlık sentezler ve elektronik ritimlerle birleşen Elinborg‘ün melankolik ve berrak sesi, akustik hüznü mükemmel bir şekilde vurguluyor. Oldukça yoğun bir atmosfere sahip havalı elektronik synthlerle dolu şarkılar, ulaşılamaz aşk ve derin özlem konularından oluşuyor. Melodileri ile bizi kendi duygusal dünyasına çekmeyi başaran Elinborg’ü biz çok sevdik.

Listelerimizde bol bol göreceğiniz Elinborg‘ü yakından takip etmek isterseniz;

Website / Instagram

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir