Netflix

Netflix Dizisi; CLARK

Stockholm Sendromu’nun mimarı Clark Olofsson’un gerçeklerinden ve yalanlarından uyarlanan bir dizi; CLARK.

İsveçli banka soyguncusu Clark Olofsson’ un otobiyografisinden uyarlanan CLARK, İsveç Netflix yapımı biyografik suç-drama-komedi dizisi. Diziye ismini veren Clark Olofsson’u tanımıyor olabilirsiniz ancak kendisi sayesinde ortaya çıkan ‘Stockholm Sendromu‘ terimine oldukça aşina olduğunuza eminiz.

Norrmalmstorg Soygunu sahnesi- Netflix

Clark’ın doğumundan başlayan dizi devamında travmalarından, suçlarından, aşklarından ve meşhur Norrmalmstorg soygunundan bahsederek ilerliyor. Çocukluğundan beri birçok suça karışan Olofsson, hapishaneleri evi olarak betimliyor. Evinden kaçmak için her yolu deneyen Clark’ın sevgililerinden birinin öğretileri doğrultusunda aktivist olması sonucu yaptıkları ise kendisini ülke çapında ünlü yapıyor.

‘En iyinin en iyisi olamıyorsan, en kötünün en iyisi olduğundan emin ol.”
Clark Olofsson

Sempatik, yakışıklı, çapkın, insan ilişkilerinde iyi ve seks bağımlısı bir karakter olan Clark, ‘En iyinin en iyisi olamıyorsan, en kötünün en iyisi olduğundan emin ol.’ mottosu ile ünlü bir soyguncu olmak için eline geçen her fırsatı değerlendiriyor. Çaldığı paralarla anlık olarak hayatını yaşayan Clark’ın arka planında ise küçüklüğünde başta ailesi daha sonra koruyucu ailesi tarafından istismar edilmiş bir çocuk yatıyor.

Eğlenceli, hızlı ve hareketli sahneleri sayesinde kendisine hayran bırakan dizinin ve karakterin sevilmesinde yönetmen Jonas Åkerlund ve Clark Olofsson’a hayat veren Bill Skarsgård’ın mükemmel oyunculuğunun etkisi çok büyük.

Bill Skarsgård

Anti-kahraman bir karakterin hikâyesinin anlatıldığı dizi eğlenceli, çekici ve komik. Bir suçluyu desteklemeye teşvik etmek arasında ince bir çizgide dolaşan diziyi izlerken Clark’ın kahkahası karşısında bazen gülüp bazen de sinirlenebilirsiniz.

İzlemek için ilginç ve merak uyandıran bir hikâye arıyorsanız, bizden size öneri!

İyi seyirler.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir