Sick of Myself

Son zamanların en dikkat çeken filmi Sick of Myself, hem ürkütücü hem komik hem de rahatsız edici!

2022’nin sonlarında çıkan Sick of Myself, konusu ve iddialı sahneleri ile son zamanların en dikkat çeken işleri arasında yer alıyor. Prömiyerini 6 Ekim 2022’de 2022 BFI Londra Film Festivali’nde yapan film bazı ülkelerde yeni gösterime giriyor. Filmekimi‘nde izlediğimiz Sick of Myself, şu anda MUBI‘den izlenebiliyor.

Kristine Kujath Thorp ve Eirik Sæther‘ın başrollerinde olduğu filmde, Signe ve Thomas sağlıksız, rekabetçi ve toksik bir ilişki içindedirler. Thomas bir anda çağdaş bir sanatçı olmayı başarınca ikilinin ilişkileri kısır bir hâl alır. Signe ise 30 yaşını doldurmuş ve hayatını herhangi bir hırs veya başarı olmadan yaşayan birisidir. Sevgilisinin başarılarını kıskanmaya başlayan Signe, dikkat ve sempati çekmeye kararlı yeni bir kişilik yaratarak statüsünü geri kazanmak için tam zamanlı kurban olarak umutsuz bir girişimde bulunuyor. Toksik bir ilişkiyi nefis bir biçimde resmeden Sick of Myself’ te komedi ile dram hiçbir zaman ivme kaybetmeden ustaca işleniyor.

Sick of Myself’in yönetmen koltuğunda ilk uzun metrajlı filmi DRIB (2017) ile tanınan ödüllü yönetmen Norveçli Kristoffer Borgli oturuyor. Borgli filmde modern şöhrete, dolandırıcılık kültürüne ve kendine zarar veren çağdaş viral olma saplantısına odaklanıyor ve izleyiciyi oldukça rahatsız ediyor.

Kristoffer Borgli
Fotoğraf: Bjarne Bare

Cannes’da verdiği röportajda Borgli, toplumun performatif kurbanlığa duyduğu yeni hayranlığın ve bunun şöhret kazanmak için nasıl silah haline getirilebileceğinin yanı sıra rahatsız ve utandırıcı anlara olan sevgisinin altını çiziyor… Anlattığı durumlarla dolu filmi Sick of Myself’te, Signe’nin psikopatisi ve narsisizmi el ele çalışırken izleyiciyi yavaş yavaş zihninin en karanlık köşelerine çekiyor. Seyirci filmi izlerken oldukça karanlık, kahkahalarla dolu bir mizahla donatılmış manik bir kişinin kendi kendine duyduğu saplantıya doğru engebeli bir yolculuk yapıyor.

Filmi MUBI‘de izlemek için tıklayınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir