Haftalık Keşif

Nordik Simit’in Haftalık Keşif’inde bu hafta ilk solo albümünü yapanlardan albümünde hayatın parlak ve karanlık taraflarına odaklananlara kadar birçok isim var!

Whammyboy – Heart

Noah Johansen sahne adıyla Whammyboy, Norveç’in küçük kasabası Moss’tan 24 yaşında bir sanatçı ve yapımcı olarak karşımıza çıkıyor. 12 yaşında müzikle ilgilenmeye başlayan Whammyboy’un yeni teklisi ‘Heart’ kahramanın biraz farklı ve merak uyandıran bir kadınla tanıştığı bir geceyi tasvir ediyor. Noah teklisi için; ‘Heart, anında bir bağ kurduğun ve onu sonsuza dek tanıyormuşsun gibi hissettiğin yeni biriyle tanışmakla ilgilidir” diyor.

E. Björklund – Låtar från en svunnen tid

Geçtiğimiz yıl çıkan ve albümde de yer alan ilk teklisi ’Jag ser bara fel’ ile tanıdığımız E. Björklund, ‘Geçmişten şarkılar’ anlamına gelen albümü ‘Låtar från en svunnen tid’i yayınladı. Büyüdükçe hayatın parlak ve karanlık taraflarıyla yüzleşmemize odaklanan  ‘Låtar från en svunnen tid’ akılda kalıcı ritimleriyle dinleme zevki yüksek bir indie rock/pop albümü!

Einar Solberg- Over the Top

Norveçli rock grubu Leprous’un solisti Einar Solberg, Şubat ayında çıkardığı ilk teklisi Grotto ile solo kariyerine başladı. Solo olarak ilk canlı performansını da Hollanda’daki Prognosis Festival’de gerçekleştirecek olan Einar, ilk albümünde yer alacak yeni teklisi ‘Over the Top’ı yayınladı. Einar Solberg, son derece duygusal ve dinamik bir çalışma olan ilk albümü ‘’16’’yı 16 Haziran’da dinleyici ile buluşturacak!

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir