Birdpeople- Gyrovagus

Åland Adaları çıkışlı üç arkadaşın oluşturduğu Birdpeople grubu, karanlık ve mistik müziğiyle dinleyiciyi memleketlerine getiriyor!

Åland Adaları’ndan üç arkadaşın oluşturduğu Birdpeople grubu, ‘Gryovagus’ albümünü birkaç yıl içerisinde birden fazla stüdyoda çalışarak tamamlıyor. Bu nedenle de albümü oluşturan süreci ebedi ve tamamen göçebe olarak tanımlıyorlar. Albümün kaydedildiği yerler arasında Dannemora, Helsinki, Stockholm, Greifswald, Nuuk, Bueno Aires ve grubun coğrafi merkezi olan Åland gibi yerler bulunuyor.

Birdpeople parçalarında; güç, direniş, şekiller, bir arada yaşama, orman, okyanus, baharın gelişi, yapraklardaki ışığın hareketinden ilham alıyor. Gruplarının odağında dostlukları olduğunu belirten Birdpeople, şarkı yazma sürecinden, günümüzün belirleyici kargaşası haline gelen umut ve güçsüzlük arasında gezinmek için kullanılan bir araç olarak söz ediyorlar.

Grup, 2018 yılında yayınladıkları kendi adlarını taşıyan albümlerinden sonra dünyanın birçok yerinde sahneye çıkıyor. Gyrovagus albüm kayıtlarını da farklı farklı şehirlerde yaptıktan sonra artık Åland’ın kırsal kesimindeki stüdyolarında müziklerini yapacaklarını belirten Birdpeople, “Stüdyo, onca uzlaşma ve gezginlikten sonra ortak evimiz olacak. Ne olursa olsun, birbirimize ve müziğe sahibiz. Gelecek belirsiz; Birdpeople sonsuz.” diyor.

Oldukça karanlık, meditatif ve ruhani bir enerjisi olan Gyrovagus albümü, 30 dakika uzunluğunda 11 şarkıdan oluşuyor. Albümü dinlerken kendinizi bazen okyanusun kenarında bazen de kalın gövdeli ağaçlarla dolu ormanda yürüyüş yaparken bulacaksınız. Özellikle çalışırken odaklanmanıza yardımcı olacağınızı düşündüğümüz albümü biz çok sevdik.

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir