Fotoğraf: PAN Photo Agency

Mads Mikkelsen Filmografisi

En sevdiğimiz Nordik İkonlardan Mads Mikkelsen’in filmografisinden oluşturduğumuz yeni serimizin ilki ile sizlerleyiz!

En sevdiğimiz Nordik İkonlardan Mads Mikkelsen esrarengiz havası, mükemmel oyunculuğu ve kendine has yüz hatları ile dünyanın en çok aranan yıldızları arasında geçiyor. İsminin anlamı ‘tanrının hediyesi‘ olan Danimarkalı Mads Mikkelsen’in dünya çapında milyonlarca fanı bulunuyor ve her yaptığı iş büyük yankı uyandırıyor. Birbirinden oldukça farklı yapımlarda ve rollerde karşımıza çıkan usta oyuncunun filmlerinden oluşturduğumuz listemizin ilkini okumaya başlayalım…

Arctic – 2018

Yönetmen: Joe Penna

Arctic, bir uçak kazasından sağ kurtulan kişinin olduğu yerde kalmak ile yardım bulmak için bilinmeyen tehlikeli Kuzey Kutbu’nda dolaşmak fikirleri arasındaki karar verme mücadelesini konu alıyor.  Mads Mikkelsen‘in mahsur kalan Overgård adında bir pilotu canlandırdığı ve çekimlerinin İzlanda’da yapıldığı Arctic, özellikle teknik becerisi ve güçlü atmosferiyle dikkat çekiyor. Joe Penna’nın küçük bir oyuncu kadrosu ve minimalist bir olay örgüsünden oluşan ilk uzun metraj filmi, Mikkelsen filmografisinin tüyler ürpertici bir uyarlaması olarak kabul ediliyor.

The Hunt – 2012

Yönetmen: Thomas Vinterberg

The Hunt, bir okul öncesi öğretmeninin başına gelenleri konu ediniyor ve Danimarka’da bir kasabada geçiyor. Bir zamanlar çalıştığı anaokulunda bir çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan öğretmen kitlesel histerinin hedefi haline geliyor. Mads Mikkelsen ise bu filmde davalı öğretmen Lucas’ı oynuyor. Mads Mikkelsen’in üstün performansıyla dikkat çeken The Hunt, Altın Küre’ye ve dolayısıyla yabancı dildeki en iyi film dalında Oscar’a aday oluyor. Mads Mikkelsen’e Cannes Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandıran film, oyuncunun en başarılı işleri arasında yer alıyor.

Polar – 2019

Yönetmen: Jonas Åkerlund

Polar, artık emekli olup rahat bir hayat yaşamak isteyen ve dünyanın en usta suikastçılarından biri olan Black Kaise lakaplı Duncan Vizla’yı konu alıyor. Mads Mikkelsen‘in canlandırdığı Duncan, eski aç gözlü patronunun onu öldürmek için gönderdiği genç ve acımasız katil grubundan dolayı emeklilik hayalini ertelemek zorunda kalıyor ve hayatını korumak için türlü mücadelelere girişiyor. Netflix yapımı Polar, aksiyon filmi sevenlerin her saniyesinde tatmin olacağı bol bol aksiyon, vahşet ve kovalamaca barındırıyor.

The Salvation – 2014

Yönetmen: Kristian Levring

The Salvation, 1870’lerin Amerika’sında Danimarkalı bir yerleşimci olan Jon Jensen’in karısının ölümünün intikamını alması ve devamında gelen zincirleme reaksiyonları konu alıyor. Mads Mikkelsen‘in canlandırdığı Jon Jensen’ın aldığı intikam sonucu bölgedeki en azılı çeteyle arasında savaş başlıyor. Bu esnada en yakınları tarafından ihanete uğrayan Jon, çeteyle tek başına yüzleşmek ve savaşmak zorunda kalıyor. Western tarzındaki The Salvation, Mikkelsen’in daha az bilinen bir projesindeki mükemmel karakter çalışmaları olarak geçiyor.

Chaos Walking – 2021

Yönetmen: Doug Liman

Chaos Walking, Patrick Nessin genç-yetişkin kitap serisinden uyarlanıyor ve kadınların gezegenden kaybolduğu, erkeklerin tüm düşüncelerini görsel olarak sergileyen bir durum olan “The Noise/Gürültü“den etkilendiği distopik bir gelecekte geçiyor. Bu bilim- kurgu filminde Mads Mikkelsen, Belediye Başkanı Prentiss olarak çok bilgili bir düşman karakteri canlandırıyor. Film eleştirmenlerden tam not almasa da Mikkelsen’in performansı yine oldukça göz dolduruyor.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir