Fotoğraf: Erlend Viksand

Ida Stein- The River

Norveç merkezli şarkıcı, yapımcı ve DJ Ida Stein yeni teklisi The River’ı dinleyici ile buluşturdu!

Ida Stein 2013 yılında yayınladığı ilk teklisi The Darkest Eyes ve bas, synth, elektronik sentezlerden oluşan müziği ile Norveç sahnesinde yerini alıyor. Yayınladığı tekliler, EP’ler ve düetler ile sahne performanslarına devam eden sanatçı şimdi ise yeni teklisi The River ile dinleyiciyle buluşuyor.

Norveç Sandefjord’da büyüyen Ida, erken yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlıyor. Müziğin kendisi için bağlantı kurmanın yolu olduğunu belirten sanatçı “Her şeyin başladığı yere dönüp baktığımda kendimi bir çocuk olarak görüyorum.’’ diyor. Müzik hayatının yolculuğunda sonsuz sesler keşfeden Ida, başlarda solo olarak başladığı çalışmalarını zamanla genişletiyor. Sanatçının kariyeri kendi şarkılarını yazıp söylemekten DJ’liğe, tekno, house ve elektronik müziğe ait keşfedilmemiş bir aşk bulmasına kadar uzanıyor.

Birkaç yıl önce yazdığı ve konserlerinde de çaldığı The River için Ida ‘’Şarkı üzerinde uzun zamandır çalışıyordum, grubumla canlı olarak seslendirdikten sonra ise kaydetmeye karar verdim. Geçtiğimiz yıl memleketim Sandelfjord’da bir stüdyoda kayıt yaptık ve parçayı son haline getirmek için ihtiyacım olan şeyin tam da bu olduğunun farkında vardım.’’ diyor.

Sözleri ve yapımı Ida Stein ve Werner Peschut’a ait olan The River’ın miksajı Hans Andreas Jahnsen Horntvedt, masteringi ise Morgan Nicolaysen’ e ait.
Grup;
Vokal, synth, elektronik – Ida Stein
Bas- Roar Skjelbred
Davul – Freddy Wike
Perküsyon – Tore Flatjord
Sax – Øystein Trollsås

Ida Stein hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için tıklayabilirsiniz!

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir