Agnes Skure- Ground, Earth, Waters

Agnes Skure, ilk EP’si “Ground, Earth, Waters” ile solo kariyerini sakin ve emin adımlarla başlatıyor!

İsveç‘in güneyindeki bir çiftlikte büyüyen Agnes Skure, şarkılarını fiziksel bir yerle ruhani bir bağ hissetmek hakkında yazıyor. Daha önce barbie punk grubu Call Cat ve Riot Grrrl Sessions gibi İsveçli gruplarda bulunan Agnes, elektrogitarı akustik gitar ile değiştirerek solo kariyerine giriş yapıyor.

Akustik gitara geçişini İskandinav ormanlarının dünyevi ritmik hallerine benzeten Agnes, artık sesin kaynağına daha yakın olduğunu söylüyor. Agnes’in memleketinde yüz yıllık mezar taşlarında eski sınıf arkadaşlarının isimlerini, hala aynı topraklarda aynı çiftliklerde yaşayan insanlar okuyabiliyor. Bu sözlerini ise bir eleştiri olarak değil değişime ayak uydurmayıp aynı kalan memleketine duyduğu saygı ve rahat hissetme duygusuna bağlıyor.

Agnes, altı parçadan oluşan ‘Ground, Earth, Waters’ EP’si ile dinleyiciyi ünlü İsveç açık büfesine davet ediyor. Nordic noir, rüya gibi baladlar ve Agnes’in eşsiz sesi ile birleşince ortaya çıkan bu güzel EP’de bulunan son parça “Song To A Magpie” için Agnes;

“Song To A Magpie, ilk başta kaygısız görünen rahatlatıcı, tatlı küçük bir melodi içeriyor. Armonilerle birleşen ince telli akor dizisi dinleyiciyi küçük bir déjà vu hikâyesine götürüyor. Sidney’in kuzey sahillerinin kıyı şeridinden yukarı çıkan çift katlı otobüsten  İsveç’in güneyindeki Skures mahallesindeki yağmurlu bir günde bir parktaki sıraya kadar, hayatın farklı döngülerinde belirmeye devam eden eski bir sevgili gibi… ” diyor.

Geçtiğimiz günlerde instagram hesabımızda da gördüğünüz Agnes’in sesine, tavrına ve yaşam şekline bayıldık. Kendisini listelerimize ekledik.

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir