Netflix Dizisi; Vikings Valhalla

İzlemeyi özlediğimiz Vikings evreninde geçen Netflix dizisi Vikings Valhalla 2.sezonu ile 12 Ocak’ta yayında!

Ünlü History dizisi Vikings‘in devamı niteliğinde olan Netflix dizisi Vikings Valhalla ‘nın ilk sezonu 2022 Şubatında izleyici ile buluştu. Dizi, Vikings dizinindeki olaylardan 100 yıl sonrada geçiyor.

Vikings Valhalla, Grönland’ın ilk yerleşimini kuran Erik the Red‘in oğlu Leif Erikson‘ın yani Christopher Columbus’dan 500 yıl önce Kuzey Amerika’daki ilk Avrupa dayanaklarından sorumlu olduğu kabul edilen adamın hikayesine odaklanıyor. Dizide Leif Erikson haricinde İskandinav tarihinin ünlü isimleri Olaf Haraldsson ve Freydís Eiríksdóttir gibi isimler de bulunuyor.

Freydís Eiríksdóttir

Dizi Leif, kız kardeşi Freydis ve Grönlandlılardan oluşan küçük bir ekiple birlikte Viking metropolü Kattegat’a doğru giden fırtınalı bir denizde başlıyor. Kişisel bir intikam almak için yola çıkan ekibin yönü, yıllarca barış içinde yaşanılan İngiltere’nin kralı II. Aethelred’in topraklarındaki Danimarkalılar için katliam emri vermesi üzerine yön değiştiriyor. İngilizlere bedelini ödetmeye ve krallarını İngiltere tahtına yükseltmeye kararlı olan Vikingler bir yandan da saflarındaki Hıristiyanlar ve Paganlar arasında büyüyen çatlaklarla uğraşıyor.

Vikings’ten de tanıdığımız İrlanda mekanlarında çekimi yapılan dizi; karakterlerin kıyafetleri, saçları ve davranışları itibariyle bizleri aşina olduğumuz bir evrene götürüyor. Viking kirine rağmen karizmasını yitirmeyen oyuncu kadrosuna sahip diziyi biz sevdik. Dizi ara sıra Ragnar Lothbrok, Ivar the Boneless, Lagertha ve hatta Rollo gibi isimlerini anarak da Vikings’e selam gönderiyor.

King Canute & Harald 

Öncesinde Vikings gibi hayranı olduğumuz bir dizi olduğu için izlerken karşılaştırma yapmamanın ya da bazı yerleri beğenmemenin de imkansız olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak dönem ve Viking dizisi sevenlerin isteğini karşılayacak seviye olduğunu da söyleyebiliyoruz. Vikings Valhalla‘nın başrollerinde ise Sam Corlett, Frida Gustavsson ve Leo Suter yer alıyor.

Dizinin 2. sezonu ise 12 Ocak’tan itibaren Netflix‘te yayında!

İyi seyirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir