Photo: Olof Grind

Hazlett- Bloom Mountain

Stockholm merkezli Avustralyalı indie-folk sanatçısı Hazlett, ilk albümü ‘Bloom Mountain’i dinleyici ile buluşturdu.

Geçtiğimiz yılın sonlarında çıkardığı ‘Part Time Lovers’ teklisi ile keşfettiğimiz ve hayranı olduğumuz Hazlett, şimdi teklisinin de yer aldığı ilk albümü ‘Bloom Mountain‘ ile dikkatimizi çekiyor.

Kendine has nostaljik, hüzünlü indie-folk/pop müziği ile memleketi Avustralya ve Yeni Zelanda’da oldukça tanınan Hazlett, 2019 yılından beri Stockholm’de yaşıyor. Şarkılarında melankoli, nostalji ve gönül yarasının izlerini birleştiren sanatçı müziğinde hem gösterişli hem de samimi ve içten olmayı amaçlıyor.

Hazlett 10 adet birbirinden güzel şarkıdan oluşan ilk albümü ‘Bloom Mountain’ için ‘’Albümün amacı baştan sona ayrıntılı ve güzel bir şeyler yaratabilmekti. Küçük detaylara duyduğum tutkunun ortaya çıkıp özel bir yerde durmasını istedim. Şarkıları daha çok kendimin dışında bir yerden yazdım. Sanki bedenimden ayrılıp kendime dönüp baktığımda kendi bakış açımdan olmayan hikayeler anlatabilirmişim gibi. Dinleyicilerin müziğimde kendilerinden parçalar bulmasını istiyorum. Bunu yapmak için otobiyografi değil de anlatı perspektifini kullanmak her zaman daha kolay.’’ diyor.

Albümün odak şarkısı olan ‘Hasitate’ de Hazlett’e kendi memleketinden bir sanatçı olan OSKA eşlik ediyor. İkilinin naif seslerini birleştiren düet dinleyiciye huzur verirken iki kişi arasındaki yansımalara, düşüncelere ve duygulara odaklanıyor. Şarkının videosu ise oldukça içten, samimi ve günlük hayattan izler taşıyor.

Hazlett, OSKA ile yaptığı ‘Hesitate’ için;
‘’Düetlere her zaman temkinli yaklaştım. Bana çoğu zaman sevimsiz ve zorlama geldiler. Ancak tüm kalbimle yarattığım albümümde kendi özel anılarım ve insanların yaşadığı ortak konular arasında dans ederken sanki sadece benim olmadığım bir an daha gerekiyordu. Sıra sıra ilerleyen tarzda bir düet yerine iki kişinin kendi özel anılarını yansıttığı ve şarkının sonunda da aslında zaman zaman ne kadar da benzer olduğumuzun görülmesini istedim. ‘’ diyor.

Her şarkısını ayrı ayrı sevdiğimiz albümü sizlere tavsiye etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Hesitate’in samimi klibini de aşağıdan izleyebilirsiniz.

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir