Fotoğraf: Olof Grind

Tobias Arbo- Saudade

İsveçli müzisyen Tobias Arbo, hüzünlü ve nostaljik bir havaya sahip ilk teklisi “Saudade”yi yayınladı.

İsveçli müzisyen Tobias Arbo, ilk teklisi ‘Saudade’yi geçtiğimiz günlerde yayınladı. Müzisyen önümüzdeki günlerde ise memleketi Stockholm’de ilk canlı performanslarını sergilemeye hazırlanıyor.

Hüzünlü ve nostaljik bir ev videosu tarzı görsellerden oluşan Saudade, Tobias Arbo’yu kalpleri düğümleyebilen ilgi çekici yeni bir şarkıcı ve söz yazarı olarak karşımıza çıkarıyor. Tobias, Bon Iver’in “For Emma, ​​Forever Ago”, Phoebe Bridgers’ın “Stranger In The Alps” ve Sufjan Stevens’ın “Carrie & Lowell” filmlerinin kendisine ilham kaynağı olduğunu belirtiyor.

Tobias, ilk teklisinin arkasındaki lirik ilham hakkında;
“Saudade, kendi içinde bir paradoks olan ‘hiç sahip olmadığın bir şeyi özlemenin hüznü’ olarak tercüme edilebilecek Portekizce bir kelime. Bana göre bu şarkı bu duygu içerisinde kayıp gidiyor. Özlediğin bir şeyin gerçekleşme olasılığı ellerinden kayıp gittiğinde ve daha ona sahip olmadan, o şeyi geri dönülmez bir şekilde kaybetmiş gibi hissetmeye başlarsın diyor.

Tobias Arbo, 2023 baharında piyasaya sürülecek olan ilk projesi için önümüzdeki aylarda yeni müzikler paylaşmaya devam edecek. Sesini ve müziğini oldukça beğendiğimiz Tobias Arbo’nun takipçisi olacağız.

Keyifli dinlemeler!

Saudade’nin eğlenceli ve nostaljik video klibini izlemek için;

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir