Fotoğraf: Truls Skram Lerø

DØSSI- lovebirds, pt.2: let go

DØSSI, dönüp dönüp dinlediğimiz ilk albümü ‘lovebirds’ ün ikinci kısmı ‘lovebirds, pt.2: let go’ ile bizlerle!

2022 yılı boyunca yayınladığı umut, aşk ve ilişki temalı teklilerini ilk albümü ‘lovebirds, pt.1: love’ın ilk yarısında toplayan DØSSI, yıl sona ererken de albümün ikinci bölümü ‘lovebirds, pt.2: let go’yu yayınlıyor.

Sanatçı; kayıp, keder ve anıları içeren bir şarkı koleksiyonu olan bluebirds’ün ardından 2022 yılında çıkardığı tekliler ile umut ve salıverme duygularına geçiş yapar. Şarkılarında kullandığı kuş cıvıltıları ve bu kuşları havaya salıvererek uçup gitmeleriyle iyileşme sürecinin gerçekleşmesini başlatır. Aşkın iniş çıkışlarına hitap eden DØSSI’nin tüm şarkılarında kuş cıvıltılarını duyuluyor.

Ingrid’in “Uzun zaman sonunda şekillenen ve gerçekte kök salan sonsuz bir rüya gibi geldi” tanımladığı albüm için her şey ‘time will heal her’ ile başlıyor.

Şarkı, Trygve Tronstad ile birlikte That Trygve’nin yaşadığı kolektifin çatı katında Ingrid’in “çok akşamdan kalma bir pazar” olarak tanımladığı gün üzerine yazılıyor. DØSSI o günü “Tavanın altı o kadar alçaktı ki yerdeki bir spor çantasında oturmak zorunda kaldım” diye hatırlıyor. “Dondurulmuş pizza, çörek yedik. Ertesi günkü depresyon hakkında biraz fazla düşündük ve muhtemelen şarkıdaki atmosferin temelini oluşturan da bu oldu. Birlikte yazdığımız ve bizi hale getiren ilk şarkıydı. ‘let’s be okay‘ ve ‘last time together / how it ended‘ üzerine birlikte çalışmaya devam ettik, hepsini evde kaydettim ve kendim üretmeye çalıştım.”

Albümün ikinci bölümü lovebirds, pt.2: let go, ‘art of letting go’ parçasına odaklanıyor. Odd Martin ile birlikte yazılan şarkıyı, DØSSI ‘nin şimdiye kadarki en hareketli şarkısı olarak dinliyoruz. Muhteşem armonilere sahip bir indie-rock şarkısı olan ‘art of letting go’nun son şeklini bulması zaman almış.

Ingrid, ‘art of letting go’ için Bırakmak sadece acı verici ve üzücü değil” diyor. Bu şarkı, sizi kendi şartlarınıza göre yaşamaktan alıkoyan şeylerden kurtulmanın özgürlüğü hakkında bir şarkı. En doğru gelen versiyona ulaşmayı başarmadan önce yol boyunca birkaç başka yapımcıyı ziyaret ettim. İlk defa bir şarkıda doğru prodüksiyonu yapmak bu kadar zordu. Sonunda, son teslim arifesinde tempoyu artırdık… Sonunda doğru geldi! Ama iyi ki bu şarkıyı doğru hissettirme mücadelesini bırakmamışım.”

Dinlemekten çok keyif aldığımız DØSSI’den çıkan her şey bizi oldukça heycanlandırıyor. Sizlere de aynı duyguları aktaracağına eminiz.

Keyifli dinlemeler!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir