Marie Sahba - Never Got To Know You
Fotoğraf: Sondre Mjåland

Marie Sahba – Never Got To Know You

Norveç’in yetenekli pop müzisyenlerinden Marie Sahba Oslo’nun önde gelen konser mekânlarında ve festivallerinde sahne aldı. Müziğini icra ederken İranlı kökenlerinden ilham alan Marie, müziğine dair bütün süreçleri kendisi gerçekleştiriyor: Şarkı sözü yazıyor, yapımcılık yapıyor ve parçalarını kendi etiketi Sahba Records üzerinden yayımlıyor.

Ufuktaki EP’si üzerinde çalışırken babasını kaybeden Marie kökenleri Azerbaycan, İran ve Türkiye üzerinde odaklanmaya karar verdi. Çok kültürlülüğü ses evreninde de yansıtmak isteyen Marie Sahba ilk tekli “Never Got To Know You” için Türkiyeli çellist Yasemin Özler ile iş birliği yaptı. Babasının anısına albüme hayat veren Marie EP’nin oldukça kişisel olduğunu ve kökenlerini güzellikle yansıttığını düşünüyor.

Sahba, “Never Got To Know You” ile İran’daki ailesine duyduğu özlemi ve şartlar farklı olsaydı nelerin bambaşka olabileceğini anlatıyor. Aynı zamanda babaannesini onurlandırıyor ve tekli kapağını onunla süslüyor. 

“İran’daki aileme olan özlemim ve babaannemi hiç görememiş olmam yetiştirilmemde büyük rol oynadı. Bence benzer geçmişe sahip birçok insan bu şarkı ve duyguyla ilişki kurabilir.”  — Marie Sahba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir