The Northman: Robert Eggers’ın Merakla Beklenen Viking Hamlet’i

Bir Viking Hamlet’i olan The Northman, genç bir Viking prensinin babasının cinayetinin intikamını alma arayışını konu alan aksiyon dolu bir destan.

Vizyon sahibi yönetmen Robert Eggers Vikingler zamanında geçen yeni ve karanlık bir hikaye olan yeni yapımı The Northman ile geri döndü.

Alexander Skarsgård – The Northman

The Northman’in ilk fragmanı hem güzel hem de kanlı bir film vadediyor. Bu, sihir ve kehanet içeren bir intikam hikayesi.

The Northman, başrolde zamansız İzlandalı sanatçı Björk ile önümüzdeki Nisan ayında sinemalara gelecek.

The Northman ile Hamlet Benzerliği

Film Viking çağlarında İzlanda’da geçiyor. Filmde babası, amcası Fjolnir tarafından katledilen Amleth’in intikam arayışı konu edinilmiş. Hikayesi sebebiyle de William Shakespeare‘in Hamlet‘ine benzediği, ondan ilham alındığı yönetmen Eggers tarafından doğrulanmış: “Kesinlikle Viking Hamlet. Ya da bir stüdyo yöneticisinin dediği gibi, Aslan Kral’ın bu Viking versiyonunu seviyorum.“

Hatta Shakespeare’in filmde de başrol karakteri olan Amleth adından esinlenerek Hamlet ismini ortaya çıkardığını da belirtelim. Eggers’da bu konuya değiniyor:

“Dürüst olmak gerekirse, bu konuda pek bir şey bilmiyordum. Bir gün Alexander Skarsgård ve ben öğle yemeği yedik ve bir Viking filmi yapmak istediğini ve bir süredir Viking filmleri geliştirdiğini ve bir şeyler olmasını sağlamaya çalıştığını söyledi. Bir Viking filmi için bir fikrim olduğunu söyledim. Bir Viking filmi için gerçekten bir fikrim yoktu ancak bir sonum vardı ve bunun bir intikam filmi olmasını istediğimi biliyordum. Sonra Hamlet’in harika bir intikam hikayesi olduğunu düşündüm. Ve birdenbire, Shakespeare’in Saxo Grammaticus’tan ilham aldığını ve hikayenin bir Eski İskandinav hikayesi olduğunu fark ettim. Böylece, buna dayalı bir şey yazmama neden oldu ve çok hızlı bir şekilde, iki yıl sonra üretime geçtik.”

All-star Oyuncu Kadrosu

Nicole Kidman – The Northman

Film sektöründe 15 yıldır gözükmeyen İzlandalı sanatçı Björk de Slav cadısı Seeress karakterine hayat veriyor.

Tabii ki oyuncu kadrosu onunla sınırlı değil. Björk‘e yine dünyaca ünlü birkaç yetenek daha eşlik ediyor: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman (elbette başka bir ikonik peruk takıyor), Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy (Netflix’in The Queen’s Gambit’i), ve Ethan Hawke (Before Sunrise, Before Sunset ve Before Midnight üçlemesinin Jesse’si).

Alexander Skarsgård, filmin baş kahramanı Amleth adında bir Viking prensi oynuyor. Amleth’e eşlik eden Olga figürünü ise Anya Taylor-Joy üstleniyor.

Amleth’in öldürülen babasını da Ethan Hawke canlandırıyor. Annesini ise Nicole Kidman.

Alexander Skarsgård ve Anya Taylor Joy – The Northman

Yönetmen ve Senaryosu

Ülkemizde de Nisan 2022’de gösterime girmesi beklenen Viking intikam destanı, 10. yüzyılın başında İzlanda’da geçiyor. Senaryosunu Robert Eggers ile birlikte İzlandalı şair ve yazar Sjón yazdı.

Lars Knudson ve Mark Huffam da filmin yapımcıları olarak anılıyor. The Northman, Focus Features ve New Regency’nin ortak yapımıdır.

Ayrıca Eggers kamera yerleşimi ve R-Rating konusunda görüntü yönetmeni Jarin Blaschke ile çalıştığını da söylüyor.

Robert Eggers ve Jarin Blaschke

Eggers, The Northman’in bugüne kadarki en iddialı yapımı olacağını öne sürdü. Çekimlere ara verilmesine rağmen, filmin yapım ekibi 2020 yazında proje için sahne malzemeleri, kostümler ve daha fazlası üzerinde çalışmaya devam etti. Bununla birlikte, pandeminin verdiği gecikmenin ardından, ekip sonunda bir araya geldi.

The Northman Fragmanı

The Northman hakkında ayrıntılar yetersizdi, ancak bu hafta Noel erken geldi ve şimdi dişimizi sıkacak bir fragmanımız var:

The Northman ilk fragmanı

“Senin intikamını alacağım baba. Seni kurtaracağım anne. Seni öldüreceğim Fjölnir.”

Yaklaşan destansı The Northman’in ilk fragmanı internette yayınlandı. Fragman bize kasvetli, buzlu karanlık çağlara taşıyan görsel olarak nefes kesici manzaralar ve karmaşık yerel kostümler vaat ediyor. Acımasız ve kanlı açılış fragmanı, keskin bir intikam tasviri olacağı kesin.

İskandinav destanları ile özdeşleşmiş sinematografisiyle The Northman’in de oldukça etkileyici gözüktüğünü söylememiz gerekiyor. Biz bu film için şimdiden geri sayıma başladık bile!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir